Άγκυρα: Η συμφωνία για τα σιτηρά εφαλτήριο για ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Άγκυρα: Η συμφωνία για τα σιτηρά εφαλτήριο για ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Ίσως δημιουργηθεί βάση εμπιστοσύνης για μια ειρηνευτική συμφωνία, δήλωσε ο Ιμπραΐμ Καλίν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν στις 22 Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν, με το ξέσπασμα της ουκρανικής σύγκρουσης, η Δύση επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία, «που ως απάντηση, άρχισε να χρησιμοποιεί όπλα όπως το φυσικό αέριο εναντίον χωρών που επέβαλαν περιορισμούς ως αντίποινα». Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι να επιλυθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, πιστεύει ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.

«Γι’ αυτό καλούμε όλα τα μέρη να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν θέλω να φαίνομαι πολύ αισιόδοξος, αλλά η συμφωνία σιτηρών μπορεί να δημιουργήσει τη βάση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων κατάπαυσης του πυρός, την ανταλλαγή αιχμαλώτων και πιθανώς, ως αποτέλεσμα, να δημιουργηθεί μια βάση εμπιστοσύνης για τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας», τόνισε.

«Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας βλάπτει όχι μόνο τις δύο χώρες, αλλά έχει αρνητικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων και ενέργειας. Είναι απαραίτητο να βρεθεί τρόπος να τερματιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.

Πηγή: TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή