Αντιδράσεις για δεξίωση Μακρόν σε Σαλμάν

Αντιδράσεις για δεξίωση Μακρόν σε Σαλμάν

ΠΑΡΙΣΙ. Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Γαλλία αλλά και μεταξύ οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να δεξιωθεί τον διάδοχο του θρόνου των Σαούντ, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (γνωστός και με τα αρχικά του: MBS)

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Γαλλία αλλά και μεταξύ οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να δεξιωθεί τον διάδοχο του θρόνου των Σαούντ, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (γνωστός και με τα αρχικά του: MBS). Ο πρίγκιπας ήταν προσκεκλημένος χθες το βράδυ σε επίσημο δείπνο στο μέγαρο των Ηλυσίων.

«Νιώθω οργή που ο δολοφόνος του συντρόφου μου καλωσορίζεται με τιμές», είπε χθες η Χατιτσέ Τσενγκίζ, μνηστή του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. «Η επίσκεψη αυτή είναι μια ντροπή. Ο πρίγκιπας φιλοδοξεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά του», είπε ο Αμπντουλάχ Αλαούντ, επικεφαλής της οργάνωσης υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων Democracy for the Arab World. «Παρακολουθούμε διεθνή εκστρατεία αποκατάστασης της εικόνας του MBS. Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας δολοφόνος», λέει η Ανιές Καλαμάρ, γενική γραμματέας της οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία. Χθες το πρωί, δύο ανθρωπιστικές οργανώσεις κατέθεσαν μήνυση στην εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας κατά του πρίγκιπα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και προσβολή νεκρού, καθώς η τεμαχισμένη σορός του Κασόγκι δεν βρέθηκε ποτέ.

Η επίσκεψη του πρίγκιπα Μοχάμεντ στο Παρίσι σηματοδοτεί την επάνοδό του στη διεθνή σκηνή, μετά τη δολοφονία Κασόγκι.

Παρά τις συμβολικές αντιδράσεις, όμως, η επίσκεψη του πρίγκιπα Μοχάμεντ στο Παρίσι σηματοδοτεί την επάνοδό του στη διεθνή σκηνή, μετά τον άτυπο αποκλεισμό του ως αποτέλεσμα της δολοφονίας του Κασόγκι. Πριν από δέκα ημέρες, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ δεξιώθηκε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Τζέντα ανοίγοντας τον δρόμο για την πλήρη αποκατάσταση της φήμης του διαδόχου.

Πηγή: REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή