ΗΠΑ – Ρωσία: Κυρώσεις και στην Αλίνα Καμπάεβα

ΗΠΑ – Ρωσία: Κυρώσεις και στην Αλίνα Καμπάεβα

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συμπεριέλαβε την Αλίνα Καμπάεβα στη λίστα των κυρώσεων που έχει επιβάλει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η 39χρονη πρώην αθλήτρια, που φέρεται να είχε στο παρελθόν ερωτική σχέση με τον Πούτιν, είναι επικεφαλής ομίλου ΜΜΕ που προωθεί τις θέσεις του Κρεμλίνου.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε σήμερα την Αλίνα Καμπάεβα στη λίστα των κυρώσεων που έχει επιβάλει σε βάρος της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η 39χρονη υπήρξε αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, ασχολήθηκε με την πολιτική και έγινε μέλος του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία». Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για την ερωτική σχέση που φέρεται να είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, την οποία ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου αρνείται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, η Καμπάεβα είναι επικεφαλής του National Media Group (NMG), ενός ομίλου ΜΜΕ που προωθεί τις θέσεις του Κρεμλίνου.

Σε αυτόν τον νέο γύρο κυρώσεων περιλαμβάνεται επίσης μια από τις μεγαλύτερες χαλυβουργίες στον κόσμο, η Publichnoe Aktsionernoe Obschestvo Magnitogorskiy Metallurgicheskiy Kombinat (MMK), ο μεγαλομέτοχός της και πρόεδρος του Δ.Σ. Βίκτορ Φιλίποβιτς Ρασνίκοφ και δύο θυγατρικές της εταιρείες (μία εκ των οποίων έχει έδρα στην Τουρκία).

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να διασφαλίσει ότι θα λογοδοτήσουν οι ρώσοι ολιγάρχες που ενίσχυσαν το Κρεμλίνο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μεταξύ των ολιγαρχών που βρέθηκαν σήμερα στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων, είναι και ο Αντρέι Γκούριεφ, που φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή