Φ. Αλτούν: «Δεν μπορεί να μπει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία αγνοώντας τη Ρωσία»

Φ. Αλτούν: «Δεν μπορεί να μπει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία αγνοώντας τη Ρωσία»

Ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, δήλωσε στο Reuters πως η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία αγνοώντας τη Μόσχα, ενώ ο Ερντογάν μεταβαίνει αργότερα σήμερα στο Σότσι για να συναντήσει από κοντά τον Πούτιν.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, δήλωσε σήμερα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, πως η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία αγνοώντας τη Μόσχα, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταβαίνει αργότερα σήμερα στο Σότσι για να συναντήσει από κοντά τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, λιγότερο από τρεις εβδομάδες αφότου εκείνοι είχαν συνομιλίες στην Τεχεράνη, πραγματοποιείται αφού η Τουρκία βοήθησε να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, που είχαν σταματήσει εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

«Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι από τους φίλους μας δεν θέλουν να τελειώσει αυτός ο πόλεμος», δήλωσε σήμερα ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, μιλώντας στο Reuters, και πρόσθεσε πως μερικοί προσπαθούν ενεργά να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της Τουρκίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιοι.

«Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία αγνοώντας τη Ρωσία. Η διπλωματία και η ειρήνη πρέπει να επικρατήσουν», τόνισε.

Πούτιν και Ερντογάν πρόκειται να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Ψηλά στην ατζέντα της μεταξύ τους συνάντησης αναμένεται να βρεθούν, πέρα από το θέμα της Ουκρανίας, και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή