Ιταλία: Κινητικότητα με προεκλογικές συμπράξεις πριν από τις κάλπες του Σεπτεμβρίου

Ιταλία: Κινητικότητα με προεκλογικές συμπράξεις πριν από τις κάλπες του Σεπτεμβρίου

Το κεντρώο Αzione αποσύρει την στήριξή του προς το PD του Λέτα και μπορεί να «πάει» με την παράταξη του Ρέντσι. Ιταλική Αριστερά, Πράσινοι και Λουίτζι Ντι Μάιο ενώνουν δυνάμεις με το PD.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κάρλο Καλέντα, αρχηγός του ιταλικού κεντρώου κόμματος Αzione (Δράση), ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai ότι θα ακυρώσει την εκλογική συμφωνία με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του πρώην πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα.

Ο Καλέντα εξήγησε ότι η κίνησή του αυτή οφείλεται στο ότι οι «δημοκρατικοί» αποφάσισαν να συμμαχήσουν και με δυνάμεις, όπως είναι η Ιταλική Αριστερά, οι οποίες τάσσονται ξεκάθαρα κατά της «ατζέντας» της κυβέρνησης Ντράγκι.

Στη συγκεκριμένη φάση, το Azione εξασφαλίζει στα γκάλοπ το 6% της πρόθεσης ψήφου και δεν αποκλείεται να συμφωνήσει, τελικά, σε μια εκλογική συμπόρευση με το μικρό, κεντρώο κόμμα «Ζωντανή Ιταλία», του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

«Υπήρχε αυτή η δυνατότητα συνεργασίας με το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά ο γραμματέας τους, Ενρίκο Λεπτά, έκανε διαφορετική επιλογή. Ζητώ συγγνώμη από τους Ιταλούς», δήλωσε στη Rai o Καλέντα.

Υπό τα νέα δεδομένα, στην προοδευτική συμμαχία παραμένουν το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), η Ιταλική Αριστερά, οι «Πράσινοι» και ο υπουργός Εξωτερικών, και πρώην «πεντάστερος», Λουίτζι Ντι Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή