«Αντιτρομοκρατικές» τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία

«Αντιτρομοκρατικές» τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία

Ο Ερντογάν τονίζει ότι ΗΠΑ και Ρωσία αθέτησαν τις δεσμεύσεις για διασφάλιση της περιοχής από την «κουρδική απειλή»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Αποφασισμένος να καθαρίσει «αυτή τη φωλιά τρομοκρατών» στη Συρία εμφανίσθηκε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συνέδριο πρεσβευτών στην τουρκική πρωτεύουσα. «Ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κλείσουμε τη ζώνη ασφαλείας απαλλάσσοντας την περιοχή από τα τελευταία κρησφύγετα τρομοκρατών στη Συρία. Η απόφασή μας για ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χλμ. κατά μήκος των νότιων συνόρων μας παραμένει», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής Sabah.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Αγκυρα διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει νέα επιχείρηση εντός του συριακού εδάφους, καθώς ΗΠΑ και Ρωσία αθέτησαν τις δεσμεύσεις τους για διασφάλιση της περιοχής από την «τρομοκρατική απειλή», όπως ονομάζει ο Τούρκος πρόεδρος τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής του YPG, που μάχονται στο πλευρό της Δύσης κατά των ισλαμιστών. Στην ομιλία του, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι οι θέσεις της Αγκυρας γύρω από την υποψηφιότητα Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ παραμένουν σταθερές και ότι η ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ δεν θα προχωρήσει εφόσον δεν τηρηθούν οι αντιτρομοκρατικές δεσμεύσεις τους.

Προκάτ κατοικίες

Στο μεταξύ, την ολοκλήρωση 62.000 προκατασκευασμένων κατοικιών στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών σταθεροποίησης και εξομάλυνσης της καθημερινής ζωής στη μαρτυρική αυτή επαρχία της Συρίας. «Οι οικίσκοι ολοκληρώθηκαν για την υπερήφανη, εθελοντική και ασφαλή επιστροφή των Σύρων αδελφών μας στον τόπο τους», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Σοϊλού. Η Τουρκία φιλοξενεί σήμερα σχεδόν 5 εκατομμύρια πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή