Βρετανία: Διαξιφισμοί Τρας – Σούνακ για την ενέργεια

Βρετανία: Διαξιφισμοί Τρας – Σούνακ για την ενέργεια

Το κόστος διαβίωσης των Βρετανών ψηλά στην ατζέντα των υποψηφίων για την ηγεσία των Τόρις

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερο από ένας μήνας μένει για την εκλογή του νέου ηγέτη του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος και οι δύο μεγάλοι μονομάχοι, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, δεν χάνουν ευκαιρία να διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Η Λιζ Τρας, που φαίνεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, εξαπέλυσε χθες επίθεση κατά του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος χαρακτήρισε το οικονομικό της πρόγραμμα «σημείωμα εκλογικής αυτοχειρίας» για τους Τόρις, επειδή δεν προβλέπει οικονομική επιδότηση σε όσους πασχίζουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Η Τρας αποκάλεσε τον Σούνακ «αρνητή» και «άγγελο ολέθρου», επισημαίνοντας ότι η φορολογική πολιτική του πρώην υπουργού Οικονομικών θα θέσει τη Βρετανία σε ύφεση και ότι μόνο η δική της πρόταση, δηλαδή η μείωση των φόρων, μπορεί να βάλει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά. Τόνισε, επίσης, ότι θα στηρίξει τους Βρετανούς να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους διαβίωσης, χωρίς, ωστόσο, να εξηγήσει πώς θα εκφραστεί αυτή η στήριξη.

Επικρίσεις

Την ίδια στιγμή, κρίνοντας τις προτάσεις και των δύο υποψηφίων ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Εντ Ντέιβι, τόνισε ότι «και οι δύο υποψήφιοι ζουν σε παράλληλο σύμπαν» καθώς αγνοούν το μεγάλο πρόβλημα της κατακόρυφης αύξησης των λογαριασμών ενέργειας. Ο Ρίσι Σούνακ, απαντώντας στην πρόκληση μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει κατά προτεραιότητα τους συνταξιούχους και τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος για να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος της ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή