Ιαπωνία: Ανασχηματισμός στην σκιά της δολοφονίας Άμπε

Ιαπωνία: Ανασχηματισμός στην σκιά της δολοφονίας Άμπε

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ξήλωσε όλους τους υπουργούς που σχετίζονται με την επονομαζόμενη «Ενωτική Εκκλησία», την οποία ο δολοφόνος του Σίνζο Άμπε είχε παρουσιάσει ως τον λόγο που τον έκανε να επιτεθεί στον πρώην πρωθυπουργό.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα απομάκρυνε όλους τους υπουργούς της κυβέρνησής του, που σχετίζονται με την επονομαζόμενη «Ενωτική Εκκλησία» (Unification Church).

Ο δολοφόνος του Σίνζο Άμπε είχε παρουσιάσει την εν λόγω «θρησκευτική ομάδα», την οποία θεωρούσε υπεύθυνη για την οικονομική καταστροφή της οικογένειάς του, ως τον λόγο που τον έκανε να επιτεθεί στον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Άμπε, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας που έπεσε νεκρός από τα πυρά ενόπλου στην πόλη Νάρα τον περασμένο Ιούλιο, δεν ήταν ο ίδιος μέλος της επονομαζόμενης «Ενωτικής Εκκλησίας» (Unification Church). Είχε ωστόσο κατά καιρούς εκφράσει τη συμπάθειά του προς τις αξίες της εν λόγω – με ρίζες στη Νότια Κορέα – ομάδας οι ακόλουθοι της οποίας ονομάζονται «Moonies».

Ο νυν Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα βρίσκεται επί του παρόντος αντιμέτωπος με προκλήσεις στο εσωτερικό, καθώς βλέπει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του να έχουν υποχωρήσει δραματικά. Πολλοί από τους επικριτές του καταγγέλλουν πως η «Ενωτική Εκκλησία» κινεί τα νήματα πίσω από το κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας LDP (την παράταξη δηλαδή των Αμπε και Κισίντα). Υπό αυτό το πρίσμα έρχεται όμως να αποκτήσει νόημα και ο ανασχηματισμός, ως μια απόπειρα δηλαδή να δοθεί απάντηση σε αυτές τις επικρίσεις.

Με πληροφορίες από Gzero

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή