«Πονοκέφαλος» για Σολτς: Επικρίσεις για την απουσία μασκών στο κυβερνητικό αεροσκάφος

«Πονοκέφαλος» για Σολτς: Επικρίσεις για την απουσία μασκών στο κυβερνητικό αεροσκάφος

Αντιδράσεις στη Γερμανία για τις εικόνες από το γεμάτο κυβερνητικό αεροσκάφος, όπου κανείς δνε φορά μάσκα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντονες αντιδράσεις και σχόλια στη Γερμανία προκαλούν οι εικόνες από το κυβερνητικό αεροσκάφος όπου κανείς δεν φοράει μάσκα – ούτε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ούτε ο αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ, ούτε οι αξιωματούχοι και οι δημοσιογράφοι.

Σημειώνεται ότι ο Γερμανός καγκελάριος και το επιτελείο του ταξίδευαν προς τον Καναδά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έχει την ευθύνη για τις κυβερνητικές αεροπορικές μετακινήσεις, δεν ισχύει στα κυβερνητικά αεροσκάφη ο γενικός κανονισμός που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα αεροπλάνα που εκτελούν εσωτερικές πτήσεις και σε όσα απογειώνονται ή προσγειώνονται σε γερμανικό αεροδρόμιο.

Οι επιβαίνοντες υποβάλλονται σε μοριακό τεστ για κορονοϊό λίγο πριν από την επιβίβασή τους και έτσι «διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο προστασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας συνιστάται, αλλά δεν επιβάλλεται.

Το περιοδικό Der Spiegel, ωστόσο, επισημαίνει ότι οι επιβαίνοντες στο κυβερνητικό αεροσκάφος δεν υπεβλήθησαν σε νέο τεστ για κορονοϊό τις ημέρες που ακολούθησαν και ενώ συνέχισαν να μετακινούνται με το κυβερνητικό αεροσκάφος εντός Καναδά και επιστρέφοντας στη Γερμανία.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική για τους επιβάτες των μαζικών μέσων μεταφοράς στη Γερμανία, ενώ το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει σήμερα περαιτέρω αυστηροποίηση των κανονισμών ενόψει φθινοπώρου, επιβάλλοντας αποκλειστικά μάσκες τύπου FFP-2.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή