Τουρκία: Ξανά στο στόχαστρο το περιβάλλον Ερντογάν – Νέος γύρος καταγγελιών για διαφθορά και μίζες

Τουρκία: Ξανά στο στόχαστρο το περιβάλλον Ερντογάν – Νέος γύρος καταγγελιών για διαφθορά και μίζες

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πιέζουν την τουρκική δικαιοσύνη να αναλάβει δράση διερευνώντας όσα συνεχίζει να καταγγέλλει ο μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ περί διαφθοράς στο περιβάλλον του προέδρου Ερντογάν.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία πιέζουν την τουρκική δικαιοσύνη, με μηνυτήρια αναφορές που κατέθεσαν τη Δευτέρα, να αναλάβει δράση διερευνώντας όσα έχει καταγγείλει ο μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ περί διαφθοράς στο περιβάλλον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πεκέρ από την πλευρά του – ο Τούρκος αρχιμαφιόζος που είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης στην Τουρκία παλαιότερα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης προτού διαφύγει μετά το 2020 στο εξωτερικό και αρχίσει να εξαπολύει δημόσια κατηγορίες μέσω βίντεο ενάντια στο περιβάλλον Ερντογάν για σειρά υποθέσεων διαφθοράς – δεν σταματά να «χτυπά».

Με σειρά από αναρτήσεις που έκανε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο twitter, ο 51χρονος Σεντάτ Πεκέρ κατηγόρησε τον πρώην επικεφαλής του Τουρκικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Turkish Capital Markets Board), έναν βουλευτή του κυβερνώντος AKP, έναν προεδρικό σύμβουλο και άλλους ότι συμμετείχαν σε δίκτυο που ζητούσε μίζες από εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

Ο Πεκέρ προχώρησε ακόμη παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι στο σκάνδαλο δωροδοκιών συμμετείχαν επίσης ο γαμπρός του Ερντογάν πρώην υπουργός Μπεράτ Αλμπαϊράκ και ο αδελφός του και επιχειρηματίας (επικεφαλής του ομίλου Turkuvaz Media) Σερχάτ Αλμπαϊράκ.

Κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης, όπως το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και το DEVA του πρώην υπουργού Αλί Μπαμπατζάν, έσπευσαν να ζητήσουν από την τουρκική δικαιοσύνη να διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες.

«Γνωρίζουμε ότι το δικαστικό σώμα είναι επί του παρόντος στην υπηρεσία της κυβέρνησης. Ωστόσο, θα υποβάλουμε μήνυση… για να μείνει στην ιστορία. Κάποια μέρα θα υπάρξουν ξανά υπεύθυνοι εισαγγελείς που θα κυνηγήσουν αυτά τα αίσχη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μουσταφά Γενέρογλου της παράταξης DEVA.

Με πληροφορίες από Associated Press

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή