Ζελένσκι στο Φεστιβάλ Βενετίας: «Καταδικάστε τον πόλεμο, η γνώμη σας μετρά» (βίντεο)

Ζελένσκι στο Φεστιβάλ Βενετίας: «Καταδικάστε τον πόλεμο, η γνώμη σας μετρά» (βίντεο)

Ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίστηκε στην επίσημη τελετή έναρξης του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας μέσα από ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο και ζήτησε βοήθεια από τους ανθρώπους του σινεμά

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίστηκε στην επίσημη τελετή έναρξης του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας το βράδυ της Τετάρτης, μέσα από ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο δίνοντας το δικό του μήνυμα στην αίθουσα αλλά και όσους παρακολουθούσαν σε live streaming. 

Κατά την ολιγόλεπτη ομιλία του, ο Ζελένσκι απευθύνθηκε στους κινηματογραφιστές και τους ηθοποιούς ζητώντας τη βοήθειά τους καθώς οι έντονες μάχες συνεχίζονται από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος περιέγραψε τον πόλεμο στην Ουκρανία ως όχι μια ταινία τρόμου διάρκειας 120 λεπτών, αλλά 189 ημερών. «Πρόκειται για ένα δράμα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Μια τραγωδία…εκρήξεων, πυροβολισμών και συναγερμών αεροπορικής επιδρομής», είπε. Και πρόσθεσε ότι η ιστορία της Ουκρανίας ήταν μια «πέραν από τα όρια της ανθρωπιάς και της κοινής λογικής». 

Ο Ζελένσκι ζήτησε από «τις προσωπικότητες του πολιτισμού» να καταδικάσουν ανοιχτά τον πόλεμο. «Σκηνοθέτες, παραγωγοί και ηθοποιοί, σεναριογράφοι, κάμεραμεν, συνθέτες, καλλιτεχνικοί διευθυντές, σχεδιαστές σκηνικών, κριτικοί και πολλοί άλλοι σε χώρες του κόσμου, όλοι ανήκουν στην ίδια οικογένεια του σινεμά. Η γνώμη σας είναι σημαντική και η φωνή σας μετρά», τόνισε. 

Στη συνέχεια προέτρεψε το κοινό να μην γυρίσει την πλάτη του στους Ουκρανούς αλλά να «κατανοήσει όσα περνάει αυτή τη στιγμή η Ουκρανία». «Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε – ή αυτό που δεν πρέπει να κάνετε – είναι να φοβάστε. Μην έχετε μια ουδέτερη στάση. Πρέπει να μιλήσουμε για αυτό τον πόλεμο ξεκάθαρα: με τη γλώσσα του σινεμά, τη γλώσσα που μιλάτε όλοι». 

Με πληροφορίες από το New York Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή