Η Μόσχα τα βάζει και με την Greenpeace και το WWF

Η Μόσχα τα βάζει και με την Greenpeace και το WWF

Κατηγορίες του επιτετραμμένου του Πούτιν περί παραποίησης της πραγματικότητας και δωροδοκίας του Τύπου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμφίβολη έως ύποπτη χαρακτηρίζει η Μόσχα τη δραστηριότητα μεγάλων ξένων περιβαλλοντικών οργανώσεων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Σεργκέι Ιβάνοφ, επιτετραμμένου του Ρώσου προέδρου για την προστασία του περιβάλλοντος, την οικολογία και τις μεταφορές, η Greenpeace ασχολείται με την παραποίηση στοιχείων και το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής (WWF) επιδίδεται σε… περιττή αυτοπροβολή και δωροδοκία του Τύπου.

«Είμαι πολύ δύσπιστος σχετικά με τις δραστηριότητες της Greenpeace και όχι επειδή αυτός ο οργανισμός δεν βρίσκεται στη Ρωσία. Ναι, υπάρχει ένα ρωσικό παράρτημα της Greenpeace, αλλά αυτό το παράρτημα είναι μια μαριονέτα», ισχυρίστηκε ο κ. Ιβανόφ κατά τη διάρκεια περιβαλλοντικού φεστιβάλ νεολαίας στη Ρωσία.

«Δεν μου αρέσουν οι μέθοδοι που η Greenpeace χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, εδώ στην Καμτσάτκα, θυμηθείτε, τα φύκια άνθισαν εδώ πρόσφατα, όπως αποδείχθηκε. Αλλά τι έκανε η Greenpeace; Έβγαλε μια δορυφορική εικόνα της υδάτινης περιοχής δίπλα στην Καμτσάτκα, σχεδίασε μια κίτρινη κηλίδα και έδειξε: Κοιτάξτε τι κάνουν οι Ρώσοι “, είπε στο Πανρωσικό Οικολογικό Φόρουμ Νεολαίας «Οικοσύστημα« ». Σύμφωνα με τον ίδιον, η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση συχνά εμπλέκεται σε παραποίηση της πραγματικότητας.

Ο κ. Ιβανόφ πρόσθεσε ότι οι δραστηριότητες του WWF Ρωσίας εγείρουν επίσης ερωτήματα: «Το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής, είναι ευρέως γνωστό, δεν είναι ένας φτωχός οργανισμός, αλλά ξοδεύει πολλά χρήματα για αυτοπροβολή και δωροδοκία δημοσιογράφων», είπε.

Πηγή: TASS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή