Ιταλία: Γυναίκα πρωθυπουργός ή πρωθυπουργός για τις γυναίκες;

Ιταλία: Γυναίκα πρωθυπουργός ή πρωθυπουργός για τις γυναίκες;

Αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν στις εκλογές που θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου, η 45χρονη ανύπαντρη μητέρα Τζόρτζια Μελόνι θα γίνει η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Ιταλίας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν στις εκλογές που θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου, η 45χρονη ανύπαντρη μητέρα Τζόρτζια Μελόνι θα γίνει η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Ιταλίας. Το ερώτημα είναι αν αυτό είναι καλό ή κακό για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα.

Διάφορες διάσημες Ιταλίδες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους. Η τραγουδίστρια Λεβάντε σημείωσε ότι το όραμα της Μελόνι εξαιρεί τις μειονότητες και τις γυναίκες που δεν συμμορφώνονται με το πρότυπο της ετεροφυλόφιλης χριστιανής μητέρας. Η τραγουδίστρια Ελοντί έγραψε ότι τρομάζει από τη δέσμευση του δεξιού κόμματος της Μελόνι να υπερασπιστεί «τη φυσική οικογένεια, να αντιπαλέψει την ιδεολογία του φύλου και να προωθήσει τη ζωή». Το τελευταίο είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί η αντίθεση στις αμβλώσεις, και αυτό είναι που έχει εφαρμόσει το κόμμα της Μελόνι στην επαρχία Μάρκε όπου κυβερνά. Κάποιες κλινικές στην επαρχία δεν διαθέτουν το χάπι που προξενεί άμβλωση, ενώ επιτρέπουν σε ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων την πρόσβαση στις γυναίκες που ζητούν την υπηρεσία αυτή, με στόχο να τις μπερδέψουν, να τις καθυστερήσουν, ώστε η ανεπιθύμητη κύηση να προχωρήσει πέρα από το χρονικό όριο των νόμιμων αμβλώσεων.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα για το αξίωμα στη 45χρονη Τζόρτζια Μελόνι.

Οι υποστηρίκτριές της θεωρούν ότι αν εκλεγεί θα δώσει ένα μάθημα στην ανδροκρατούμενη ιταλική πολιτική. Η χώρα είχε έως τώρα 30 πρωθυπουργούς, αποκλειστικά άνδρες, ενώ το υψηλότερο πολιτειακό αξίωμα στο οποίο έχει φθάσει γυναίκα είναι η προεδρία της Γερουσίας. Η Μελόνι έχει μιλήσει για τα εμπόδια που της έχει θέσει το φύλο της, όπως το γεγονός ότι δεν της επέτρεψαν να θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Ρώμης επειδή ήταν έγκυος. Το γεγονός ότι είναι εργαζόμενη ανύπαντρη μητέρα, κόρη επίσης εργαζόμενης ανύπαντρης μητέρας, της επιτρέπει να καταλαβαίνει πολλά από τα καθημερινά προβλήματα των ψηφοφόρων της. Το αν θα επιχειρήσει να τα λύσει και πώς, είναι μια άλλη ιστορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή