Κίνα: Ισχυρός σεισμός έντασης 6,8 βαθμών

Κίνα: Ισχυρός σεισμός έντασης 6,8 βαθμών

Πιθανώς υπάρχουν θύματα, ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Κίνας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα) την Κίνα, σύμφωνα με την κρατική κινεζική τηλεόραση.

Η δόνηση συντάραξε την περιφέρεια Σιτσουάν, στα νοτιοδυτικά της χώρας. Πιθανώς υπάρχουν θύματα, ανέφερε η κρατική τηλεόραση της Κίνας.

Όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το Κινεζικό Κέντρο Σεισμολογικών Δικτύων έκανε λόγο για δόνηση στις 12.52 μ.μ. τοπική (7.52 π.μ. ώρα Ελλάδας), με εστιακό βάθος 16 χιλιομέτρων.

Το επίκεντρο του σεισμού απέχει 39 χλμ. από την έδρα της επαρχίας Λούντινγκ και υπάρχουν πολλά χωριά εντός ακτίνας 5 χιλιομέτρων από το επίκεντρο. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Τσενγκντού, πρωτεύουσα της Σετσουάν, που απέχει 226 χλμ. από το επίκεντρο.

Η κινεζική τηλεόραση έδειξε εικόνες κατολίσθησης στην περιοχή, όπου σπεύδουν σωστικά συνεργεία, περί τα 530 άτομα συνολικά.

Λίγα λεπτά αργότερα ένας άλλος σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών σημειώθηκε στην πόλη Γιάαν κοντά στη Λούντινγκ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η αρχική δόνηση είχε μέγεθος 6,2 Ρίχτερ, και εστιακό βάθος περί τα 40 χιλιόμετρα.

Πηγή: CGTN, Reuters, Xinhua, ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή