Τουλάχιστον 8 νεκροί από σεισμό στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 8 νεκροί από σεισμό στο Αφγανιστάν

Η δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων από ισχυρή σεισμική δόνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας ανέφερε το πρωί της Δευτέρας το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Αφγανιστάν.

Το πρακτορείο, που είναι υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν και η αξιοπιστία του ελέγχεται, επικαλέστηκε τοπικό αξιωματούχο για να αναφέρει ότι η σεισμική δόνηση έλαβε χώρα στα βορειοανατολικά της χώρας της κεντρικής Ασίας.

Άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από τον σεισμό που έπληξε την ανατολική επαρχία Κουνάρ, δήλωσε ο επικεφαλής της Επαρχιακής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Ανθρωπιστικών Υποθέσεων Εχσανουλάχ Εχσάν.

«Ο σεισμός ταρακούνησε την περιοχή γύρω στις 2.30 τοπική ώρα, στην περιοχή Μάζαρ Ντάρα της περιοχής Νοργκάλ», είπε ο κ. Εχσάν στους δημοσιογράφους.

Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν από τον σεισμό στην ορεινή επαρχία, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των ζημιών σε ζωές και υλικές ζημιές.

Το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 5,3 βαθμών, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν 38 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσας της γειτονικής επαρχίας Νανγκαρχάρ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

Ένας καταστροφικός σεισμός στις 22 Ιουνίου είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από 1.000 νεκρούς και περισσότερους από 3.000 τραυματίες, κυρίως στις ανατολικές επαρχίες Πάκτικα και τις επαρχίες Χοστ.

Πηγή: Reuters, Xinhua

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή