Γερμανία: Κριτική και αντιδράσεις για το πακέτο των 65 δισ. ευρώ

Γερμανία: Κριτική και αντιδράσεις για το πακέτο των 65 δισ. ευρώ

Κριτική και αντιδράσεις από αντιπολίτευση, κρατίδια, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς. «Δεν αρκεί», «είναι αόριστο», λένε.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πέρασε ούτε μια μέρα από την ανακοίνωση του τρίτου πακέτου ελαφρύνσεων των 65 δισεκατομμυρίων ευρώ από την γερμανική κυβέρνηση, και η έντονη κριτική έχει ήδη αρχίσει όπως σημειώνει σε άρθρο της η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, με τα νέα μέτρα στήριξης των ευάλωτων ομάδων να αξιολογούνται από πολλούς ως μη επαρκή. 

«Υπάρχουν ακόμη πολλά εκκρεμή ζητήματα. Εάν θα πρέπει να πληρώσουν και τα κρατίδια, τότε θα πρέπει να έχουν και αυτά λόγο», αναφέρει ο Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Χέντρικ Βιστ. Kαι ο πρωθυπουργός της Βάδης – Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν εκτιμά ότι ενδέχεται να επιβαρυνθούν προσεχώς οι προϋπολογισμοί των κρατιδίων, ζητώντας τη σύγκληση διάσκεψης των πρωθυπουργών των γερμανικών κρατιδίων υπό τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Τα μέτρα είναι αόριστα, ανεπαρκή», αναφέρει ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών.

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και από κορυφαίους Γερμανούς οικονομολόγους, όπως ο Μίχαελ Χίτερ, επικεφαλής του σημαντικού Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας με έδρα την Κολωνία.

Μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post, χαρακτηρίζει τα νέα μέρα «θολά», ειδικότερα δε την σχεδιαζόμενη παρέμβαση στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος και το φρένο στην τιμή του, με άντληση πόρων από τα υπερκέρδη ενεργειακών εταιρειών.

Και η Γερμανική Ένωσης Προστασίας των Παιδιών θεωρεί μικρή την αύξηση των 18 ευρώ στο επίδομα τέκνων, ενώ η ένωση Δήμων και Κοινοτήτων πιέζει ήδη τα κρατίδια συνεργαστούν με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για το διάδοχο μοντέλο του εισιτηρίου των 9 ευρώ.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag, o επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Φρίντριχ Μέρτς προειδοποιεί για μπλακάουτ τον χειμώνα σε περίπτωση που η γερμανική κυβέρνηση για «ιδεολογικούς λόγους» δεν προχωρήσει στην επαναλειτουργία των τριών πυρηνικών σταθμών που έχουν εναπομείνει στη Γερμανία.

Πηγή: Deutsche Welle

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή