Λιζ Τρας: Δύσκολο ξεκίνημα με αρνητικές δημοσκοπήσεις για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό

Λιζ Τρας: Δύσκολο ξεκίνημα με αρνητικές δημοσκοπήσεις για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό

Η 47χρονη ξεκινά τη θητεία της στην σκιά πολύ αρνητικών σφυγμομετρήσεων. Μειοψηφία όσοι θεωρούν ότι εκείνη θα τα πάει καλύτερα από τον Μπόρις Τζόνσον. Ακόμη και οι ψηφοφόροι των Τόρις δεν της έχουν εμπιστοσύνη πως θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν οι σφυγμομετρήσεις είναι όντως ενδεικτικές όσων θα μπορούσαν να ακολουθήσουν εντός των βρετανικών συνόρων το προσεχές διάστημα, τότε η Λιζ Τρας ξεκινά τη θητεία της στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου μάλλον με τους χειρότερους οιωνούς.

Η 47χρονη εξελέγη στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας με τις ψήφους συνολικά 81.326 μελών της κυβερνώσας Συντηρητικής παράταξης, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

«Η Λιζ Τρας δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να είναι πρωθυπουργός» καθώς «αντιπροσωπεύει μόνο μια μικροσκοπική ομάδα μη-αντιπροσωπευτικών ψηφοφόρων», γράφει ο Μάρτιν Φλέτσερ στο αντιπολιτευόμενο New Statesman, εκφράζοντας μια άποψη την οποία φαίνεται πως συμμερίζονται παράλληλα και πολλοί άλλοι εντός των βρετανικών συνόρων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, τα δύο τρίτα των Βρετανών και πάνω από το 50% των Συντηρητικών ψηφοφόρων δεν πιστέουν πως η Τρας θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την κρίση του κόστους ζωής με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι επί του παρόντος οι πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, μόλις το 14% συνολικά των Βρετανών και μόλις το 17% των Συντηρητικών ψηφοφόρων θεωρούν πως η 47χρονη θα τα πάει καλύτερα ως πρωθυπουργός από τον Μπόρις Τζόνσον…

Όσο για εκείνους που δηλώνουν ικανοποιημένοι με την πρωθυπουργοποίηση της Λιζ Τρας, αυτοί δεν ξεπερνούν το 22% συνολικά και το 41% στις τάξεις των ψηφοφόρων των Τόρις.

Με άλλα λόγια, η Τρας ξεκινά με τον δημοσκοπικό πήχυ πολύ χαμηλά.  

Με πληροφορίες από Guardian   

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή