Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις με ρουκέτες στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις με ρουκέτες στο Χάρκοβο

Η δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη παραμένει στο στόχαστρο των ρωσικών τηλεβόλων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της εκτόξευσης ρουκετών στην περιοχή του Χάρκοβο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, μεταξύ των οποίων μια ηλικιωμένη γυναίκα που πέθανε το βράδυ στην πόλη , δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής την Τρίτη.

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα και βρίσκεται υπό συνεχή βομβαρδισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

«Εκείνη τη νύχτα, ο εχθρός εξαπέλυσε για άλλη μια φορά επίθεση με ρουκέτα στο Χάρκοβο», έγραψε ο κυβερνήτης Όλεχ Σινεγούμποφ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Στη βιομηχανική συνοικία, ένα διώροφο κτίριο υπέστη ζημιές και σε ένα ιδιωτικό κτίριο κατοικιών, στο οποίο διέμενε μια 73χρονη γυναίκα, δυστυχώς πέθανε», είπε.

Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμούς στο χωριό Ζολότσιφ, βόρεια του Χαρκόβου.

Σε ξεχωριστό μήνυμα, ο κυβερνήτης ανέφερε νέα επίθεση με ρουκέτες το πρωί της Τρίτης, την οποία επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης, Ίγκορ Τερεχόφ.

«Ως αποτέλεσμα του πρωινού βομβαρδισμού του Χάρκοβο, ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο κεντρικό τμήμα της συνοικίας Κιέβσκι υπέστη ζημιές», ανέφερε ο κ. Τερεχόφ.

Το πρωί της Τρίτης, εκδόθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε όλη την Ουκρανία και οι αρχές ανέφεραν εκρήξεις και στην περιοχή του Ντνιεπροπετρόφσκ.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή