Ουκρανός ΥΠΕΞ: Κατευνασμός του Πούτιν συνιστά συμφωνία με τον διάβολο

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Κατευνασμός του Πούτιν συνιστά συμφωνία με τον διάβολο

Προειδοποίηση του Ντμίτρο Κουλέμπα προς Ευρωπαίους να αποφύγουν κάθε πίεση στο Κίεβο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παραχωρήσεις στον Πούτιν λόγω του ενεργειακού εκβιασμού του δεν θα φέρουν ειρήνη ή σταθερότητα στην Ευρώπη, αλλά θα δημιουργήσουν μόνο πρόσθετα προβλήματα, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Ο Πούτιν θέλει να καταστρέψει τη σταθερότητα και την ευημερία κάθε σπιτιού στην Ευρώπη με τον ενεργειακό του εκβιασμό. Αυτοί που προσφέρονται να υποχωρήσουν δημιουργούν μόνο πρόσθετα προβλήματα», έγραψε ο κ. Κουλέμπα, στον απόηχο σεναρίων και εκτιμήσεων ότι στόχος της Μόσχας είναι να υποχρεώσει τους Ευρωπαίους να πιέσουν το Κίεβο να δεχθεί ανακωχή με τους ρωσικούς όρους.

«Το να κατευνάσεις τον Πούτιν πουλώντας την Ουκρανία είναι μια συμφωνία με τον διάβολο που δεν θα φέρει ούτε ειρήνη ούτε σταθερότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

Τη Δευτέρα ο κ. Κουλέμπα δήλωσε ότι η μέγιστη υποστήριξη προς την Ουκρανία για μια γρήγορη νίκη επί της Ρωσίας θα επέτρεπε να σταματήσει ο ενεργειακός εκβιασμός και η άνοδος των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη.

Λόγω της διακοπής λειτουργίας του Nord Stream 1, η τιμή spot του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αυξήθηκε αυθημερόν κατά 30% και έφτασε σχεδόν τα 2.900 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα.

Το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας διαδίδει το αφήγημα ότι η υποτιθέμενη άρνηση παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα οδηγήσει σε διακοπή της βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι Βρυξέλλες έχουν καταστήσει σαφές ότι η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο προχωρά γρήγορα.

Πηγή: Ukrinform

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή