Πιέσεις Μπάιντεν στους υπόλοιπους ηγέτες της Δύσης για στήριξη στο Κίεβο

Πιέσεις Μπάιντεν στους υπόλοιπους ηγέτες της Δύσης για στήριξη στο Κίεβο

Σε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη θα προτείνει αποστολή περαιτέρω ενισχύσεων

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει συνομιλίες μέσω βιντεοσύνδεσης την Πέμπτη με τους ηγέτες των G7, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περαιτέρω υποστήριξη στην Ουκρανία, ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με αυτές, η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος.

Η τηλεδιάσκεψη εφαρμόστηκε κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου και ο κ. Μπάιντεν την αναβιώνει με την προσέγγιση του επτάμηνου σημείου της σύγκρουσης, είπε μια από τις πηγές.

Ο κ. Μπάιντεν προσπαθεί να διατηρήσει την ενότητα στην υποστήριξη της Ουκρανίας. Η συνομιλία του με τους άλλους ηγέτες έρχεται σε μια εβδομάδα κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ορκιστεί νέα πρωθυπουργός, η Λιζ Τρας, η οποία έχει τοποθετηθεί ως γεράκι στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Η κλήση θα πραγματοποιηθεί καθώς η Ουκρανία συνεχίζει την αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να συναντήσει τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο.

Αυτή η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στο Ουζμπεκιστάν, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κίνα Αντρέι Ντενίσοφ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass.

Τόσο ο Πούτιν όσο και ο Σι σχεδιάζουν επίσης να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στο τουριστικό νησί Μπαλί της Ινδονησίας τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ινδονησίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έγραψε στους Financial Times της Τετάρτης ότι ο πόλεμος «μπαίνει σε μια κρίσιμη φάση» και προειδοποίησε για έναν σκληρό χειμώνα για τα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας που θα μπορούσε να περιλαμβάνει «περικοπές ενέργειας, διακοπές και ίσως ακόμη και πολιτικές αναταραχές».

Πηγή: Bloomberg

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT