Στιβ Μπάνον: Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη, ξέπλυμα, συνωμοσία

Στιβ Μπάνον: Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη, ξέπλυμα, συνωμοσία

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά κατηγοριών για μια υπόθεση για την οποία όμως ο ίδιος ο Τραμπ του είχε απονείμει προεδρική χάρη.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 68χρονος Στιβ Μπάνον, άλλοτε στενός συνεργάτης και σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά κατηγοριών για μια υπόθεση για την οποία όμως ο ίδιος ο Τραμπ του είχε απονείμει προεδρική χάρη πίσω στις αρχές του 2021. 

Ο 68χρονος Μπάνον παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα στη Νέα Υόρκη. Όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, εκείνος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συνωμοσία αναφορικά με την υπόθεση «We Build the Wall».  

Ο Μπάνον κατηγορείται, πιο συγκεκριμένα, πως εξαπάτησε οπαδούς του πρώην προέδρου Τραμπ στο πλαίσιο εκστρατείας που σκοπό είχε τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την χρηματοδότηση της ανέγερσης τείχους στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό.

Η εν λόγω εκστρατεία είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2018 και έπειτα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μπάνον «ενήργησε ως ο αρχιτέκτονας ενός σχεδίου πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που στόχο είχε την εξαπάτηση χιλιάδων δωρητών σε ολόκληρη τη χώρα… Ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις πολιτικές απόψεις των δωρητών για να εξασφαλίσει εκατομμύρια δολάρια τα οποία στη συνέχεια υπεξαίρεσε… και είπε ψέματα στους δωρητές για να πλουτίσει ο ίδιος και οι φίλοι του».

Ο Στιβ Μπάνον βέβαια από την πλευρά του δηλώνει αθώος.

Βγαίνοντας στην αντεπίθεση, ο 68χρονος πρώην σύμβουλος του Τραμπ μάλιστα καταγγέλλει πως διώκεται για «πολιτικούς λόγους» ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή