Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι τουρίστες στο Ουίνδσορ, το BBC και ο προσωπικός γιατρός της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι τουρίστες στο Ουίνδσορ, το BBC και ο προσωπικός γιατρός της

Κάτω από τον βαρύ ουρανό, οι τουρίστες που επισκέφθηκαν χθες το Ουίνδσορ δήλωσαν σοκαρισμένοι από τα νέα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτω από τον βαρύ ουρανό, οι τουρίστες που επισκέφθηκαν χθες το Ουίνδσορ δήλωσαν σοκαρισμένοι από τα νέα. Η Σάρον Κάρτερ, πωλήτρια στο M&S, ταξίδεψε από το Πόρτσμπουθ με τον σύζυγό της για να δουν από κοντά το παλάτι και αιφνιδιάστηκε από τον μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων έξω από την πύλη.

Οταν ενημερώθηκε για τις εξελίξεις, είπε πως όλα αυτά είναι «τόσο στενόχωρα και ξαφνικά. Εμοιαζε αρκετά καλά στη φωτογραφία με τη Λιζ Τρας πριν από λίγες ημέρες». «Ενέπνεε τόσο σεβασμό και ήταν πάντα παρούσα για τη χώρα. Η σκέψη ότι μπορεί να μην είναι πλέον εδώ είναι πολύ λυπητερή. Είναι μια μελαγχολική μέρα για τη χώρα και τη μοναρχία», πρόσθεσε. Ο Χάρντιπ Μπάινς, ένας 45χρονος σύμβουλος υψηλής τεχνολογίας, εκτίμησε ότι η είδηση θα συγκινήσει ολόκληρη τη χώρα, ακόμη και όσους δεν υποστηρίζουν τον θεσμό της μοναρχίας. «Ακουγα όλη μέρα στο ραδιόφωνο τις εξελίξεις και έλεγαν ότι μόνο άνθρωποι που είναι πάνω από 70 ετών έχουν γνωρίσει άλλον βασιλιά, διαφορετικό από την Ελισάβετ. Είναι πραγματικά απίστευτο. Ο,τι κι αν πιστεύεις για τους βασιλείς, ήταν μια σταθερή παρουσία».

Το BBC διέκοψε τη ροή του προγράμματός του και εξέπεμπε διαρκώς ανταποκρίσεις για τη βασίλισσα. Από τις 12.30 το μεσημέρι σταμάτησε τη μετάδοση του δημοφιλούς Bargain Hunt για να συνδεθεί με το Μπάγκιγχαμ, όπου διαβάστηκε το ιατρικό ανακοινωθέν. Οι περισσότεροι παρουσιαστές του καναλιού ήταν ντυμένοι με πένθιμα ρούχα, μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, όπως είναι ο ενδυματολογικός κώδικας του δικτύου σε περίπτωση που πεθάνει κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

«Ενέπνεε τόσο σεβασμό και ήταν πάντα παρούσα για τη χώρα. Η σκέψη ότι μπορεί να μην είναι πλέον εδώ είναι πολύ λυπητερή», ανέφερε η Σάρον Κάρτερ, πωλήτρια στο M&S.

Οι υπεύθυνοι του BBC εξέφραζαν ανακούφιση που η εξέλιξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν οι βετεράνοι δημοσιογράφοι του καθώς και ο έμπειρος βασιλικός απεσταλμένος Νίκολας Ουίτσελ βρίσκονταν στο στούντιο για τον σχολιασμό της είδησης. Η Γιάλντα Χακίμ, που παρουσιάζει το πρόγραμμα διεθνών ειδήσεων Impact στο BBC World News, ζήτησε συγγνώμη επειδή βιάστηκε να αναρτήσει την είδηση πως η βασίλισσα πέθανε.

H υγεία της Ελισάβετ παρακολουθείτο εντατικά καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της, αλλά μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισε να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα. Το παλάτι διαθέτει τη δική του ιατρική ομάδα, που είναι σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.

Επικεφαλής είναι ο καθηγητής σερ Χιου Τόμας, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας εδώ και 16 χρόνια, ενώ έγινε ο προσωπικός γιατρός της το 2014. Ο Τόμας έγινε ιππότης το 2021 και χρίστηκε διοικητής του βασιλικού βικτωριανού τάγματος, ένα προσωπικό δώρο από τη μονάρχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή