Με την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου του της Ελισάβετ το απόγευμα της Πέμπτης 8/9, απλοί πολίτες, δημόσια πρόσωπα και επίσημοι θεσμοί έσπευσαν να αποχαιρετήσουν με τον δικό της τρόπο την μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας.
Στο Λονδίνο, κόσμος βρέθηκε έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, ενώ η Ελισάβετ εμφανίστηκε σε πινακίδες, στάσεις λεωφορείων, αλλά και πρωταγωνιστούσε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που κρεμάστηκαν σήμερα στα περίπτερα της Βρετανίας.
Κόσμος βρέθηκε και έξω από το Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, για ένα αντίο στη Βασίλισσα. Όπως ο Τόνι Γκάφρεϊ, από το Τενεσί, που πήγε στις πύλες του κάστρου, μιας και βρισκόταν κοντά για διακοπές, και θεωρεί πως η Ελισάβετ «ήταν πολλά περισσότερο από απλά ένα σύμβολο της Βρετανίας, ήταν ένα διεθνές σύμβολο».
Ως διεθνές σύμβολο, άλλωστε, έσπευσε να αποχαιρετήσει και ο υπόλοιπος πλανήτης την Ελισάβετ.
Η ανακοίνωση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ. Φωτ.: ΑΡΥπηρέτες του Μπάκιγχαμ με την ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ. Φωτ.: ΑΡΚόσμος μαζεύτηκε έξω από το Μπάκιγχαμ το απόγευμα της Πέμπτης. Φωτ.: ΑΡΛουλούδια έξω από το Μπάκιγχαμ. Φωτ.: ReutersΜεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στη Βρετανία. Φωτ.: ΑΡΗ καναδική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Φωτ.: ΑΡΜεσίστια η σημαία και στον Λευκό Οίκο. Φωτ.: ΑΡΗ Τάιμς Σκουέρ στη Νέα Υόρκη. Φωτ.: ΑΡΤο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία φωτίστηκε στα χρώματα της βρετανικής σημαίας. Φωτ.: ΑΡΜεσίστιες κυμάτισαν οι σημαίες και στο Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Φωτ.: ΑΡΗ κυβερνήτης της Νέας Ζηλανδίας Σίντι Κίρο σε συνέντευξη Τύπου μετά τον θάνατο της Ελισάβετ. Φωτ.: ΑΡΗ βρετανική πρεσβεία στο Τόκιο στην Ιαπωνία. Φωτ.: ΑΡΤον δικό του φόρο τιμής στην Ελισάβετ έκανε και ο Έλτον Τζον σε συναυλία του στο Τορόντο, λέγοντας: «Ηγήθηκε της χώρας σε μερικές από τις πιο φωτεινές και πιο σκοτεινές στιγμές της με χάρη, αξιοπρέπεια και γνήσια έγνοια». Φωτ.: ΑΡ