Πούτιν: Συναντά Σι Τζινπίνγκ και Ερντογάν στο Ουζμπεκιστάν

Πούτιν: Συναντά Σι Τζινπίνγκ και Ερντογάν στο Ουζμπεκιστάν

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Σι Τζινπίνγκ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, στο Ουζμπεκιστάν.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους ομολόγους του από την Κίνα, Σι Τζινπίνγκ, και την Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα στο Ουζμπεκιστάν, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (Shanghai Cooperation Organisation Summit 2022).

Η συνάντηση Πούτιν – Σι είναι η πρώτη που πραγματοποιείται έπειτα από την έκρηξη του πολέμου στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται πως οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πεκίνο, αλλά πριν από τη ρωσική εισβολή.  

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει από την πλευρά του πως η στάση που έχει κρατήσει η Κίνα απέναντι στην ουκρανική κρίση υπήρξε μέχρι στιγμής «ισορροπημένη». Δυτικές πηγές υπογραμμίζουν ωστόσο, από την άλλη πλευρά, πως το Πεκίνο δεν έχει τους περασμένους μήνες επί της ουσίας στηρίξει τους Ρώσους στο Ουκρανικό όσο και όπως οι τελευταίοι θα ήθελαν.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει πως οι κ.κ. Πούτιν και Σι πρόκειται να συζητήσουν κατά τη συνάντησή τους την ερχόμενη Πέμπτη για θέματα όπως είναι η Ουκρανία και η Ταϊβάν.

Αυτήν την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να έχει, όμως, συνάντηση και με τον Ερντογάν στο Ουζμπεκιστάν, με θέμα τη συμφωνία για τα σιτηρά που εξάγονται μέσω της Μαύρης Θάλασσας, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.  

Με πληροφορίες από Reuters 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή