Πορτογαλία: Η αστυνομία εξάρθρωσε παράνομη πλατφόρμα προσωπικών δεδομένων

Πορτογαλία: Η αστυνομία εξάρθρωσε παράνομη πλατφόρμα προσωπικών δεδομένων

Οι πληροφορίες αυτές λαμβάνονταν μέσω «παράνομης πρόσβασης» και «παγίδευσης πληροφοριών ταυτοποίησης εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου», διευκρίνισε η αστυνομία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πορτογαλικές αρχές, σε συνεργασία με το FBI, διέλυσαν πλατφόρμα εξειδικευμένη στην παράνομη αγορά και πώληση προσωπικών δεδομένων, ανακοίνωσε σήμερα η δικαστική αστυνομία.

Οι ανακριτές «”ξήλωσαν” και κατέσχεσαν έναν διακομιστή υπολογιστών (server) που φιλοξενούσε έναν ιστότοπο», ο οποίος ασχολείτο «με την αγορά και την πώληση προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών», αναφέρει η πορτογαλική δικαστική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Οι πληροφορίες αυτές λαμβάνονταν μέσω «παράνομης πρόσβασης» και «παγίδευσης πληροφοριών ταυτοποίησης εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου», διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο ιστότοπος αυτός, ο οποίος ονομαζόταν «WT1SHOP», περιείχε περίπου 6 εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα που συνδέονταν με διαβατήρια, άδειες οδήγησης, τραπεζικούς λογαριασμούς ή πιστωτικές κάρτες.

Η έρευνα αυτή διεξήχθη σε συνεργασία με το FBI, το οποίο κατέσχεσε επίσης τέσσερα ονόματα τομέα που συνδέονταν με τον WT1SHOP.

Η πλατφόρμα αυτή ήταν συνδεδεμένη με φόρουμ που συγκέντρωνε περισσότερους από 100.000 χρήστες, που πουλούσαν και αγόραζαν αυτά τα δεδομένα με τη χρήση εικονικών νομισμάτων. «Είχε έσοδα της τάξης των 4 εκατομμυρίων δολαρίων», σύμφωνα με την πορτογαλική αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή