Κλερ Φόι για βασίλισσα Ελισάβετ: «Είναι μεγάλη τιμή που την υποδύθηκα σε ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας της»

Κλερ Φόι για βασίλισσα Ελισάβετ: «Είναι μεγάλη τιμή που την υποδύθηκα σε ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας της»

Ο πρώτος κύκλος επεισοδίων, του οποίου η ιστορία εστιάζει στον γάμο της βασίλισσας με τον πρίγκιπα Φίλιππο, τη στέψη και τα πρώτα χρόνια στο θρόνο, επανεντάχθηκε λίγο μετά τον θάνατό της Ελισάβετ στη λίστα με τις 10 σειρές που προτιμά να παρακολουθεί το κοινό αυτές τις μέρες

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κλερ Φόι, γνωστή για τον ρόλο της ως Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου στην επιτυχημένη δραματική σειρά του Netflix «The Crown» («Το Στέμμα»), είπε ότι είναι «τιμή» της που αφηγήθηκε μέρος της ιστορίας της αείμνηστης βασίλισσας. 

Η Βρετανίδα ηθοποιός υποδύθηκε τη βασίλισσα σε νεότερη ηλικία στις δύο πρώτες σεζόν της σειράς, πριν την Ολίβια Κόλμαν που έχουμε ήδη παρακολουθήσει και την Ιμέλντα Στόντον που αναμένεται να δούμε στους επόμενους κύκλους. 

«Νομίζω ότι ήταν εκπληκτική μονάρχης» τόνισε η ηθοποιός στο BBC News, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο όπου βρίσκεται για να προωθήσει τη νέα της ταινία, «Women Talking». Και πρόσθεσε: «Ένωσε τους ανθρώπους και ήταν ένα τεράστιο σύμβολο της συνέχειας, της αξιοπρέπειας και της χάρης». 

Η ηθοποιός, που πρόσφατα συμμετείχε στη δραματική μίνι σειρά εποχής «A Very British Scandal», ανέφερε σχετικά με τη βασίλισσα ότι «θέλω να την σκέφτομαι ως μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά. Είναι μεγάλη μου τιμή που ήμουν ένα μικρό, μικρό κομμάτι της ιστορίας της». 

Ο πρώτος κύκλος επεισοδίων, του οποίου η ιστορία εστιάζει στον γάμο της βασίλισσας με τον πρίγκιπα Φίλιππο, τη στέψη και τα πρώτα χρόνια στο θρόνο, επανεντάχθηκε λίγο μετά τον θάνατό της Ελισάβετ στη λίστα με τις 10 σειρές που προτιμά να παρακολουθεί το κοινό αυτές τις μέρες.  

«Η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ ήταν στην καρδιά και το μυαλό των θεατών», σημείωσε το Netflix. 

Για την ερμηνεία ως βασίλισσα Ελισάβετ, η Φόι κέρδισε βραβεία Emmy και Χρυσή Σφαίρα. 

Η Κόλμαν, την οποία παρακολουθήσαμε στο ρόλο της Ελισάβετ στην τρίτη και τέταρτη σεζόν του «The Crown», ήταν εξίσου στον Καναδά αυτή την εβδομάδα προωθώντας τη νέα ταινία στην οποία συμμετέχει με τίτλο «Empire of Light». 

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός είπε την Παρασκευή στον ιστότοπο Variety ότι αισθάνθηκε υπερήφανη για τη βρετανική της υπηκοότητα, αφού παρακολούθησε την πρώτη ομιλία του βασιλιά Καρόλου Γ’ μετά τον θάνατο της μητέρας του. «Ήταν τόσο όμορφο. Μίλησε για αγάπη, ανεκτικότητα και ευγένεια και πιστεύω ότι αυτό ήθελε και αυτό έκανε. Έδωσε μια υπόσχεση ως νεαρή γυναίκα και την κράτησε με τόση αξιοπρέπεια και πιστεύω ότι είμαστε όλοι εντυπωσιασμένοι από αυτό που έκανε, ενθουσιάστηκα με τον όμορφο λόγο του βασιλιά». 

Η πέμπτη σεζόν του «The Crown» θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο. Η Στόντον θα υποδυθεί τη βασίλισσα τη δεκαετία του 1990. 

Με πληροφορίες από το BBC, το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή