Έλον Μασκ: Οι μέτοχοι του Twitter ενέκριναν τη 44 δισ. δολαρίων συμφωνία

Έλον Μασκ: Οι μέτοχοι του Twitter ενέκριναν τη 44 δισ. δολαρίων συμφωνία

Και η υπόθεση αναμένεται να πάει σε δίκη, δεδομένου ότι ο Μασκ αρνείται να προχωρήσει στην εξαγορά

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλή κουβέντα έχει γίνει γύρω από την παχυλή συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ. Τώρα, οι μέτοχοι του δημοφιλούς κοινωνικού δελτίου ψήφισαν και ενέκριναν την εξαγορά από τον μεγιστάνα. 

Συγκεκριμένα, το 98,6% των μετόχων ψήφισε υπέρ της εξαγοράς, με την απόφαση να λαμβάνεται μέσω τηλεδιάσκεψης, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο. 

Αυτό σημαίνει πως το Twitter θα κινηθεί δικαστικά προκειμένου ο Μασκ να προχωρήσει στην αγορά. 

Υπενθυμίζουμε ότι πίσω στον Απρίλιο το Twitter συμφώνησε στο να προχωρήσει σε πώληση της εταιρείας στο αφεντικό της Tesla και της SpaceX, αλλά η εξαγορά πάγωσε όταν ο Μασκ υποστήριξε πως παραπλανήθηκε αναφορικά με τον αριθμό των spam και bot λογαριασμών στην πλατφόρμα. Το Twitter τότε εξήγησε πως δεν γίνεται να κάνει πίσω στη συμφωνία, αρνούμενο τον τόσο υψηλό αριθμό ψεύτικων λογαριασμών. 

Η ψηφοφορία των μετόχων της εταιρείας ήρθε μετά από την τρίτη επιστολή που έστειλε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο προκειμένου να τερματίσει τη συμφωνία. 

Η αξία του Twitter αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 33 δισ. δολάρια, χαμηλότερα, δηλαδή, από τα χρήματα που καλείται να δώσει ο Μασκ για να το αγοράσει. 

Η υπόθεση ανάμεσα στο Twitter και τον Έλον Μασκ αναμένεται να πάει σε δίκη στις 17 Οκτωβρίου. 

Με πληροφορίες από το BBC και το CNN. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT