Γερμανία: Στέλνει στην Ουκρανία δύο επιπλέον εκτοξευτές πυραύλων

Γερμανία: Στέλνει στην Ουκρανία δύο επιπλέον εκτοξευτές πυραύλων

Η συμφωνία για ανταλλαγή οχημάτων μάχης πεζικού με την Ελλάδα και την Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δήλωσε η υπουργός Άμυνας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία θα προμηθεύσει με δύο ακόμη πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων το Κίεβο, είπε την Πέμπτη η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ στο Βερολίνο.

«Αποφασίσαμε να παραδώσουμε δύο ακόμη πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων MARS II, συμπεριλαμβανομένων 200 ρουκετών στην Ουκρανία», είπε σε συνέδριο της Bundeswehr, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

«Επιπλέον, θα στείλουμε 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Dingo στην Ουκρανία», ανακοίνωσε η Λάμπρεχτ, αναφερόμενη σε τεθωρακισμένο όχημα που ο γερμανικός στρατός χρησιμοποίησε εκτενώς κατά τη στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Είπε επίσης ότι η συμφωνία για ανταλλαγή οχημάτων μάχης πεζικού με την Ελλάδα και την Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία θα παραδώσει σύντομα 40 Marder IFV στην Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα, με τη σειρά της, θα παραχωρήσει 40 από τα σοβιετικής κατασκευής BMP-1 FV στην Ουκρανία.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή