Ιράν: Εκστρατεία κυβερνοπειρατείας των Anonymous κατά της Τεχεράνης

Ιράν: Εκστρατεία κυβερνοπειρατείας των Anonymous κατά της Τεχεράνης

Επίθεση σε πολλές ιρανικές ιστοσελίδες, αλλά κι εκκλήσεις και οδηγίες για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διάσημη διεθνής ομάδα χάκερ Anonymous ξεκίνησε εκστρατεία κυβερνοπειρατείας εναντίον του Ιράν αυτή την εβδομάδα μετά τον θάνατο της Ιρανής Μαχσά Αμινί, που έχει οδηγήσει σε σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών με τις ιρανικές αρχές και τουλάχιστον 31 νεκρούς.

Από την Τετάρτη, η ομάδα ακτιβιστών-κυβερνοπειρατών (hacktivist) με την ονομασία Spid3r που συνδέεται με τους Anonymous, δημοσιεύει σταθερά tweet, δείχνοντας στιγμιότυπα οθόνης της επιχείρησης hacking με το #OPIran.

Τα στιγμιότυπα οθόνης περιλάμβαναν πολλούς ιστότοπους της ιρανικής κυβέρνησης, την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars που συνδέεται με το Ιράν, το κέντρο ιατροδικαστικής έρευνας του Ιράν και πολλά άλλα, όπως παρακάτω το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Την Πέμπτη, οι Anonymous ανέβασαν στο Twitter ανάρτηση υποστηρίζοντας τις διαμαρτυρίες, γράφοντας «Οι Ανώνυμοι υποστηρίζουν τις γυναίκες του Ιράν στον αγώνα τους ενάντια σε ένα βάναυσο καθεστώς».

Σε ένα μεταγενέστερο tweet, η ομάδα εξήγησε τη σημασία της χρήσης ενός VPN αφού είπε ότι ο ιρανικός λαός είχε αποκλειστεί από τη χρήση του Whatsapp και του Instagram.

Σε άλλα tweets, οι Anonymous δημοσίευσαν εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τους ασφαλέστερους τρόπους διαμαρτυρίας, για παράδειγμα, σχετικά με το πώς να καλύπτετε σωστά το πρόσωπό σας, ώστε να αποφύγετε την αναγνώριση και τη σύλληψη.

«Ακούμε τις εκκλήσεις του ιρανικού λαού», έγραψε η ομάδα σε άλλο tweet. «Κατανοούμε την κακοποίηση που υποφέρετε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τον λαό του Ιράν όσο περισσότερο μπορούμε. Πολλοί χάκτιβιστ σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν τον λαό του Ιράν και κατανοούν πόσο καταπιεστική είναι η κυβέρνησή σας».

Πηγή: Jerusalem Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή