Βρετανία: Κυρώσεις σε Ρώσους που συνδέονται με τα δημοψηφίσματα

Βρετανία: Κυρώσεις σε Ρώσους που συνδέονται με τα δημοψηφίσματα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος Ρώσων που συνδέονται με τα δημοψηφίσματα, τα οποία προκήρυξε η Μόσχα σε τέσσερις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Όπως ανακοινώθηκε, κυρώσεις επιβλήθηκαν μεταξύ άλλων σε κορυφαίους Ρώσους αξιωματούχους που συμμετείχαν στην προκήρυξη των δημοψηφισμάτων, καθώς και σε ολιγάρχες και σε στελέχη διοικητικών συμβουλίων μεγάλων κρατικών τραπεζών.

Η ομιλία του Ρώσου προέδρου περί επιστράτευσης συνιστά ανησυχητική κλιμάκωση, και οι απειλές που εκτόξευσε πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες η υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζίλιαν Κίγκαν.

«Σαφώς είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη γιατί, ξέρετε, δεν έχουμε τον έλεγχο – και δεν είμαι σίγουρη ότι ούτε ο ίδιος έχει τον έλεγχο, πραγματικά. Αυτό είναι προφανώς μια κλιμάκωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή