Οι Ρώσοι στήνουν σημείο στρατολόγησης στα σύνορα με τη Γεωργία

Οι Ρώσοι στήνουν σημείο στρατολόγησης στα σύνορα με τη Γεωργία

Αν και επιτρέπεται η έξοδος από τη χώρα, επιχειρείται έλεγχος όσων φεύγουν

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας αποφάσισε τη δημιουργία γραφείου στρατολόγησης στα σύνορα με τη Γεωργία, στο μεθοριακό πέρασμα του Βέρχνι Λαρς όπου κάνουν ουρά πάνω από 5.000 αυτοκίνητα απελπισμένων Ρώσων που θέλουν να αποφύγουν τη στράτευση.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, στο εγγύς μέλλον θα αναπτυχθεί ένα σημείο επιστράτευσης του στρατιωτικού γραφείου εγγραφής και στρατολόγησης στο σημείο ελέγχου στη Βόρεια Οσετία, στη συνοριακή διάβαση προς Γεωργία.

Προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη των αρχών της ρωσικής δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας με αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών από τη Μόσχα, ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο κύμα φυγής Ρώσων σε στρατεύσιμη ηλικία, έξι μέρες μετά την κήρυξη της μερικής επιστράτευσης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η αναμονή στα σύνορα για έξοδο από τη Ρωσία προς Γεωργία ξεπερνά και τις 48 ώρες. Σημειώνονται συχνές εντάσεις και επεισόδια μεταξύ όσων συνωστίζονται με τα οχήματά τους.

Το κρατικό πρακτορείο TASS παραδέχθηκε ότι η ροή ελαφρών οχημάτων που κινούνται προς τη Γεωργία αυξάνεται σοβαρά. Παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά τεταμένη, γεγονός που απαιτεί τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την οργάνωση της ασφάλειας των πολιτών, προσθέτει το πρακτορείο.

«Για το σκοπό αυτό, καθώς και για τη μείωση των κινδύνων παράνομης συμπεριφοράς και της εμφάνισης καταστάσεων σύγκρουσης, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αποφάσισαν να επιτρέψουν στους πολίτες να περάσουν τα σύνορα με τα πόδια και σχεδιάστηκαν ορισμένα περαιτέρω μέτρα υπέρ του νόμου, της τάξης και της οδικής ασφάλειας», προσθέτει το TASS.

Επισήμως η ουρά πλέον αριθμεί πάνω από 5.500 οχήματα, την ώρα που άλλες πληροφορίες από τα ρωσικά σύνορα με το Καζαχστάν αναφέρουν ότι τουλάχιστον 98.000 άτομα πέρασαν τη μεθόριο προς το Καζαχστάν από τις 21 Σεπτεμβρίου, όταν και κηρύχθηκε η μερική επιστράτευση.

Πηγή: TASS, The Moscow Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή