Κατάρ: «Επιστρατεύει» πολίτες για να εργαστούν ως σεκιουριτάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Κατάρ: «Επιστρατεύει» πολίτες για να εργαστούν ως σεκιουριτάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Μια άλλου τύπου «επιστράτευση» λέγεται πως λαμβάνει χώρα επί του παρόντος στο Κατάρ, καθώς η Ντόχα αναζητά σεκιουριτάδες για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που ξεκινά τον Νοέμβριο. Ακόμη και διπλωμάτες μεταξύ των επιστρατευθέντων. Η Τουρκία στέλνει αστυνομικούς.  

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κατάρ έχει καλέσει εκατοντάδες πολίτες – μεταξύ αυτών στελέχη επιχειρήσεων, υπαλλήλους υπουργείων αλλά και διπλωμάτες που ζούσαν στο εξωτερικό – να υπηρετήσουν εκ νέου στον στρατό για ένα διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών, όχι όμως ως στρατιώτες αλλά ως σεκιουριτάδες ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ξεκινά τον Νοέμβριο.

Το Κατάρ, μια χώρα με πληθυσμό μόλις 2,8 εκατομμυρίων από τους οποίους μόνο οι 380.000 είναι Καταριανοί, αντιμετωπίζει ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τις οποίες επιχειρεί τώρα να καλύψει με αυτήν την άλλου τύπου «επιστράτευση», σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ (Reuters, Gzero, MiddleEastEye).

Σημειώνεται πως για τον ίδιο σκοπό, προκειμένου να μπορέσουν να καλυφθούν δηλαδή οι ανάγκες ασφαλείας της επερχόμενης αθλητικής διοργάνωσης, το Κατάρ αναμένεται να υποδεχθεί το προσεχές διάστημα και περίπου 3.000 αστυνομικούς από την Τουρκία με την οποία έχει καταλήξει σε σχετική συμφωνία, όπως αναφέρει ο ιστότοπος MiddleEastEye.

Αποστολή των σεκιουριτάδων που τώρα επιστρατεύονται θα είναι, όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα, να κάνουν το «πατριωτικό τους καθήκον» διασφαλίζοντας πως όσοι εισέρχονται στα στάδια δεν θα έχουν μαζί τους όπλα, ναρκωτικά και αλκοόλ (αν και αξίζει να σημειωθεί πως το Κατάρ έχει επιτρέψει στους κατόχους εισιτηρίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου την κατανάλωση μπύρας Budweiser, που είναι χορηγός της διοργάνωσης, έξω από τα γήπεδα, πριν και μετά τους αγώνες).

Με πληροφορίες από Reuters, Gzero, MiddleEastEye

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή