Συνάντηση Σαλβίνι – Μελόνι: Στο επίκεντρο οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης

Συνάντηση Σαλβίνι – Μελόνι: Στο επίκεντρο οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης

«Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν ικανοποίηση για την εμπιστοσύνη που οι Ιταλοί έδειξαν στην συμμαχία τους», αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο συνάντηση της προέδρου των Αδελφών της ΙταλίαςΤζόρτζια Μελόνι με του γραμματέα της Λέγκα και συμμάχου της, Ματέο Σαλβίνι.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν τα δύο κόμματα, υπογραμμίζεται:

«Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν ικανοποίηση για την εμπιστοσύνη που οι Ιταλοί έδειξαν στην συμμαχία τους και αναφέρθηκαν εκ νέου στο μεγάλο αίσθημα ευθύνης που δημιουργεί το αποτέλεσμα αυτό. Η Μελόνι και ο Σαλβίνι συζήτησαν τις κύριες προτεραιότητες και ανάγκες που θα τεθούν στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, και υπό το φως της πολυσύνθετης κατάστασης που διέρχεται η χώρα».

Η μυστική συμφωνία Μελόνι-Ντράγκι

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, η κεντροαριστερή εφημερίδα La Repubblica της Ρώμης έκανε λόγο για έναν «συμβιβασμό-διαβατήριο» για τα ευρωπαϊκά σαλόνια, αναφερόμενη σε συνεργασία υπό όρους του απερχόμενου πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι και της διαδόχου του Τζόρτζια Μελόνι.

Χωρίς να αποφεύγει και τα ειρωνικά σχόλια περί «τούμπας επιβίωσης» της κας Μελόνι, η έγκυρη εφημερίδα αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στο Παρίσι, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, ο κ. Ντράγκι επικοινώνησε με τους Εμανουέλ Μακρόν, Όλαφ Σολτς και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσφέροντας εγγυήσεις για την ηγέτιδα των Fratelli d’ Italia και καθησυχάζοντας τις ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τρεις πυλώνες που θα καθοδηγήσουν τη δράση της μελλοντικής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή