Ιταλία: «Όχι αντιφεμινίστρια», δηλώνει τώρα η Τζόρτζια Μελόνι

Ιταλία: «Όχι αντιφεμινίστρια», δηλώνει τώρα η Τζόρτζια Μελόνι

Εκπρόσωπος του κόμματός της είπε ότι το βίντεο που κυκλοφόρησε μετά τις εκλογές δεν έγινε με σεξιστική πρόθεση

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εντυπώσεις που δημιούργησε το βράδυ της εκλογικής νίκης της, την περασμένη Κυριακή, επιχειρεί να διασκεδάσει η Τζόρτζια Μελόνι. Τότε, είχε βιντεοσκοπηθεί να κρατάει δύο πεπόνια στο στέρνο της («μελόνι» στην ιταλική αργκό σημαίνει στήθη) και πολλοί την κατηγόρησαν για έλλειψη αισθητικής. Το κακόγουστο βίντεο έδειξε προπαντός ότι η ηγέτις της ιταλικής Ακροδεξιάς δεν θα κρατήσει ψηλά τον πυρσό του φεμινισμού.

Χθες, εκπρόσωπος του νεοφασιστικού κόμματός της, Αδέλφια της Ιταλίας, δήλωσε ότι η Μελόνι δεν είχε σεξιστική πρόθεση και ότι τα φρούτα χρησιμοποιήθηκαν με σατιρική διάθεση. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η καταγγελία πως μια γυναίκα στρέφεται εναντίον των γυναικών είναι γελοία και εκτός πραγματικότητας.

Η αλήθεια είναι πως η Μελόνι ουδέποτε εμφανίσθηκε ως θερμή οπαδός του φεμινισμού. Εχει επανειλημμένως αναφερθεί κατά της «ροζ ποσόστωσης», που επιβάλλει την πρόσληψη και επαγγελματική ανέλιξη γυναικών στον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι η ανέλιξη στην ιεραρχία πρέπει να καθορίζεται από την αξία και όχι από το φύλο.

Την ίδια στιγμή, η Τζόρτζια Μελόνι δεσμεύθηκε έναντι του ιταλικού λαού ότι θα συστήσει μια κυβέρνηση υψηλού επιπέδου, που δεν θα απογοητεύσει, ενώ συνέστησε στους πολίτες να μην πιστεύουν τα ψέματα που διασπείρονται – μια πιθανή αναφορά στις αιτιάσεις του αρχηγού της Λέγκας και συνοδοιπόρου της στον χώρο της Ακροδεξιάς, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος εποφθαλμιά το υπουργείο Εσωτερικών ή την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Τέλος, ανησυχία για την εκλογή της Μελόνι εξέφρασε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Σε φιλανθρωπική εκδήλωση της Ενωσης Κυβερνητών του Δημοκρατικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Είδατε τι συνέβη στην Ιταλία στις τελευταίες εκλογές και βλέπετε τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν μπορούμε να είμαστε ψύχραιμοι με τα τεκταινόμενα στη χώρα μας», χρησιμοποιώντας την εκλογή της ακροδεξιάς υποψήφιας ως προειδοποίηση για το τι ενδέχεται να συμβεί στις ΗΠΑ εάν τελικά επικρατήσουν οι τάσεις υπέρ του ολοκληρωτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή