Νέο βιβλίο για τον Τραμπ: Ήθελε να διώξει και την Ιβάνκα

Νέο βιβλίο για τον Τραμπ: Ήθελε να διώξει και την Ιβάνκα

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάνει η Μάγκι Χάμπερμαν, δημοσιογράφος των Νew York Times, στο βιβλίο της, «Confidence man», που μόλις κυκλοφόρησε.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάνει η Μάγκι Χάμπερμαν, δημοσιογράφος των Νew York Times, στο βιβλίο της, «Confidence man», που μόλις κυκλοφόρησε. Μέσα από τις σελίδες του αποκαλύπτονται άγνωστα συμβάντα από την παραμονή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπως ότι ήθελε να αποπέμψει από τις θέσεις των προεδρικών συμβούλων τόσο τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ όσο και την κόρη του Ιβάνκα. Ο τέως πρόεδρος, βέβαια, σχολιάζοντας τη νέα έκδοση, ανέφερε ότι περιλαμβάνει μόνον «ανυπόστατα ψεύδη, χωρίς ίχνος αλήθειας».

Κωμικοτραγικές καταστάσεις περιγράφει στο βιβλίο της, «Confidence man», η δημοσιογράφος των New York Times Μάγκι Χάμπερμαν.

Η δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι ο Τραμπ ένιωθε έντονο άγχος από τη σύλληψη της Γκισλέιν Μάξγουελ, συντρόφου του αυτόχειρος παιδεραστή Τζέφρεϊ Επσταϊν, και ρωτούσε ξανά και ξανά το περιβάλλον του μήπως «η Γκισλέιν είπε κάτι για εμένα;». Η δημοσιογράφος ισχυρίζεται, επίσης, πως όταν ο Τραμπ προσβλήθηκε από κορωνοϊό, τον Οκτώβριο του 2020, τον κυρίευσε φόβος θανάτου, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του να υποβαθμίσει τον κίνδυνο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας του, γράφει η δημοσιογράφος, οι τουαλέτες του Λευκού Οίκου κατά περιόδους δεν λειτουργούσαν, επειδή είχαν βουλώσει με έγγραφα που, όπως είκαζαν οι υπάλληλοι της προεδρικής κατοικίας, πετούσε ο τότε πρόεδρος. Κάποια άλλα τα έσκιζε, παρότι αυτό αντίκειται στον νόμο, που επιβάλλει να φυλάσσονται στα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ. Η Χάμπερμαν αναφέρει, ακόμη, πως ο Τραμπ είχε εξαπολύσει τουλάχιστον μία φορά ομοφοβική επίθεση και ότι το 2017, λίγο μετά την ορκωμοσία του, σε εκδήλωση στην προεδρική κατοικία, θεώρησε ότι υπάλληλοι που ανήκαν σε μειονότητες ήταν σερβιτόροι και τους ζήτησε να του φέρουν μεζέδες. Tέλος, ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε μήνυση στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, κατηγορώντας το για συκοφαντική δυσφήμηση και ζητώντας αποζημίωση 475 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με το νομικό αίτημα που κατέθεσε, το κανάλι έχει εξαπολύσει εκστρατεία κατασυκοφάντησής του, σε μια προσπάθεια να τον εξαφανίσει από την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. To τηλεοπτικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή