Ουκρανία: Καταιγισμός ρωσικών πυραύλων στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με τον Ουκρανό κυβερνήτη

Ουκρανία: Καταιγισμός ρωσικών πυραύλων στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με τον Ουκρανό κυβερνήτη

Δύο γυναίκες νεκρές - Φόβοι για περισσότερα θύματα κάτω από τα γκρεμισμένα κτίρια της πόλης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολονύκτιοι βομβαρδισμοί στην πόλη Ζαπορίζια της Ουκρανίας προκάλεσαν τον θάνατο δύο γυναικών και κατέστρεψαν πολλά κτίρια κατοικιών, ενώ ξέσπασαν και πυρκαγιές, δήλωσε νωρίς την Πέμπτη ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολεξάντρ Σταρούχ, εκφράζοντας φόβους και για περισσότερους.

«Ως αποτέλεσμα των εχθρικών επιθέσεων, ξέσπασαν πυρκαγιές στην πόλη», έγραψε ο κ. Σταρούχ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Μια γυναίκα πέθανε από τους βομβαρδισμούς και μια άλλη καθ’ οδόν για το νοσοκομείο, ως αποτέλεσμα των πυραυλικών επιδρομών, έγραψε ο Ουκρανός διοικητής της περιφέρειας.

«Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια κτιρίων», είπε. «Πολλοί άνθρωποι όμως σώθηκαν. Ανάμεσά τους είναι ένα κοριτσάκι τριών ετών, το παιδί φροντίζεται. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται».

Στη συνέχεια, ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι Ρώσοι εκτόξευσαν επτά πυραύλους κατά του περιφερειακού κέντρου. «Χτυπούν πολυώροφα κτίρια, άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, ολόκληρα κτίσματα καταστράφηκαν».

«Τρόμος και δολοφονίες αμάχων στη Ζαπορίζια! Ρατσιστές εξαπέλυσαν επτά επιθέσεις με ρουκέτες σε πολυώροφα κτίρια. Ο αριθμός των θυμάτων διευκρινίζεται, οι άνθρωποι κείτονται κάτω από ερείπια», αναφέρει το μήνυμα του Ουκρανού περιφερειάρχη.

Η περιφέρεια της Ζαπορίζια είναι ημικατεχόμενη, με παράνομη προσάρτηση του ρωσοκρατούμενου τμήματος απο τη Ρωσία. Ωστόσο η πρωτεύουσα Ζαπορίζια παραμένει ελεύθερη, αποτελώντας στόχο των ρωσικών πυραύλων στην προσπάθειά τους να ανασχέσουν την ουκρανική αντεπίθεση.

Πηγή: Reuters, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή