Ζαπορίζια: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από ρωσική επίθεση με πυραύλους

Ζαπορίζια: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από ρωσική επίθεση με πυραύλους

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον δώδεκα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης με πυραύλους στη Ζαπορίζια

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον δώδεκα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης με πυραύλους στη Ζαπορίζια.

Τα δύο χτυπήματα, το πρώτο λίγο πριν από τα ξημερώματα και το δεύτερο νωρίς το πρωί, προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερα από 40 κτίρια, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά τη δήλωση Ζελένσκι ότι ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε τρεις ακόμα οικισμούς σε μία από τις περιοχές που ανακοίνωσε πως προσάρτησε η Ρωσία.

Ο κυβερνήτης της περιοχής της Ζαπορίζια, Oleksandr Starukh έγραψε στο Telegram ότι πολλοί άνθρωποι διασώθηκαν από τα κτίρια, μεταξύ των οποίων ένα τρίχρονο κορίτσι που διακομίστηκε άμεσα σε νοσοκομείο.

Ζαπορίζια: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από ρωσική επίθεση με πυραύλους-1
AP

Οι φωτογραφίες από την Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας δείχνουν διασώστες να σκαρφαλώνουν στα συντρίμμια ενός κτιρίου αναζητώντας επιζώντες.

Ο Starukh ανέφερε επίσης ότι «η Ρωσία, μια χώρα τρομοκρατών, έδειξε το κτηνώδες πρόσωπό της, μετατρέποντας αμυντικά όπλα σε επιθετικά και σκοτώνοντας ανθρώπους στον ύπνο τους».

Στη Ζαπορίζια βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο, το οποίο τελεί υπό ρωσική κατοχή. Η ομώνυμη πόλη, ωστόσο, παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Ο Ραφαέλ Γκρόσι, επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) αναμένεται να επισκεφθεί το Κίεβο αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που επικρατεί στον πυρηνικό εργοστάσιο, μετά την υπογραφή διατάγματος από τον Πούτιν που θέτει υπό ρωσικό έλεγχο τον σταθμό στη Ζαπορίζια.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας χαρακτήρισε την κίνηση εγκληματική ενέργεια και είπε ότι θεωρεί το διάταγμα του Πούτιν «άκυρο». Η κρατική εταιρεία πυρηνικής εκμετάλλευσης, Energoatom, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο.

Με πληροφορίες από AP News

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή