Πολύνεκρη επίθεση στην Ταϊλάνδη

Πολύνεκρη επίθεση στην Ταϊλάνδη

Ενοπλος εισέβαλε σε παιδικό σταθμό και δολοφόνησε παιδιά και δασκάλους

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριάντα επτά οκτώ, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 22 μικρά παιδιά, δολοφονήθηκαν χθες από ένοπλο που εισέβαλε σε κρατικό παιδικό σταθμό της περιφέρειας Να Κλανγκ στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη. Δέκα, ακόμη, άτομα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής. Δράστης της πιο πολύνεκρης επίθεσης στη χώρα ήταν ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά την ειδεχθή πράξη του, αφού δολοφόνησε τη γυναίκα του και το παιδί του, βάζοντας τέλος σε μια πρωτοφανή τραγωδία που συγκλόνισε όλο τον κόσμο.

Ο 38χρονος Πάνια Καμράμπ εισέβαλε στον κρατικό παιδικό σταθμό της επαρχίας Νονγκ Μπουά Λαμπού, την ώρα που τα νήπια κοιμούνταν. Οπλισμένος με ένα περίστροφο 9 χιλιοστών και μπαλντά, άρχισε να μαχαιρώνει και να πυροβολεί παιδιά και ενηλίκους, μετατρέποντας το δάπεδο της αίθουσας σε λίμνη αίματος. Στη συνέχεια μαχαίρωσε και σκότωσε μία δασκάλα που ήταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Πολύνεκρη επίθεση στην Ταϊλάνδη-1

Ο απότακτος αστυνομικός Πάνια Καμράμπ αυτοκτόνησε μετά την ειδεχθή πράξη του, αφού πρώτα σκότωσε τη γυναίκα του και το παιδί του.

Η 31χρονη Παουίνα Πουριτσάν τόνισε ότι ο πρώην απότακτος αστυνομικός ήταν γνωστός στην περιοχή λόγω της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά. Την ώρα της επίθεσης η γυναίκα προσπαθούσε να φτάσει με τη μοτοσικλέτα της στο μαγαζί της, όταν τον είδε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με το αυτοκίνητό του. «Ηθελε να παρασύρει κόσμο, να συγκρουστεί. Εμβόλισε ένα μηχανάκι με δύο αναβάτες που τραυματίστηκαν. Τα πάντα είχαν γεμίσει αίματα», είπε.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι μετά τη νεκροψία θα πραγματοποιήσουν εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσον ο αστυνομικός ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Καθώς δεν μοιάζει να υπάρχει συγκεκριμένο κίνητρο για την τραγωδία, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η αγωνία για την εμφάνισή του στο δικαστήριο και τα ναρκωτικά τον έκαναν να πράξει όπως έπραξε. Η μητέρα του δράστη και αυτόχειρα είπε στους αστυνομικούς ότι ο γιος της χθες το πρωί πήρε κάποια χάπια και μετά είχε παρανοϊκή συμπεριφορά.

Η Υπηρεσία για το Εγκλημα και τα Ναρκωτικά του ΟΗΕ (UNODC) είχε ήδη προειδοποιήσει από τον Ιούνιο τις Αρχές της Ταϊλάνδης ότι «τεράστιοι όγκοι μεθαμφεταμίνης παράγονται, διακινούνται και χρησιμοποιούνται στη νοτιοανατολική Ασία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή