Μόσχα: Η Δύση χρησιμοποιεί περιβαλλοντικά ζητήματα για ιδιοτελή συμφέροντα

Μόσχα: Η Δύση χρησιμοποιεί περιβαλλοντικά ζητήματα για ιδιοτελή συμφέροντα

Για «στενό, εγωιστικό καιροσκοπισμό» των Δυτικών έκανε λόγο ο Σεργκέι Λαβρόφ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δυτικές χώρες συχνά κάνουν κατάχρηση περιβαλλοντικών συνθημάτων για ιδιοτελή καιροσκοπικά συμφέροντα, ισχυρίστηκε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα προς τους συμμετέχοντες στο διεθνές διακομματικό φόρουμ «Περιβαλλοντική Πολιτική και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

«Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για τις ανεπτυγμένες χώρες να κάνουν κατάχρηση περιβαλλοντικών συνθημάτων για να προωθήσουν τα στενά εγωιστικά καιροσκοπικά τους, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών συμφερόντων τους», είπε.

«Προφανώς, η Δύση προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη σε άλλους, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, τόσο για τις αναπόφευκτες αποτυχίες της δικής της πολιτικής για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου όσο και για την πιο πιθανή αποτυχία των παγκόσμιων προσπαθειών για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα στα μέσα του αυτόν τον αιώνα», συνέχισε ο κ. Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «οι Δυτικοί προσπαθούν εδώ και καιρό να θολώσουν την εντολή των σχετικών διεθνών νομικών πράξεων στον τομέα της κλιματικής αλλαγής, κυρίως της Σύμβασης Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον».

«Θέματα που δεν σχετίζονται άμεσα με τα βασικά ζητήματα ωθούνται με εμμονή σε αυτούς τους μηχανισμούς. Συγκεκριμένα, μιλάμε για ειρήνη και ασφάλεια, μετανάστευση, ανθρώπινα δικαιώματα, ισότητα φύλων», δήλωσε. 

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή