Ιταλία – κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα

Ιταλία – κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα

Την τελευταία εβδομάδα οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 51% και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 31,8%.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επιστημονικό Ίδρυμα Gimbe κατέγραψε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία. Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 51% και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 31,8%.

Έπειτα από δυο μήνες περιορισμού της διάδοσης του ιού, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν αυξηθεί κατά 21,1% οι κλίνες των μονάδων εντατικής θεραπείας με ασθενείς με Covid-19.

Το μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι οι θάνατοι μειώθηκαν. Την τελευταία εβδομάδα στην χώρα καταγράφονταν κατά μέσο όρο 35.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα και αυτή η ανοδική τάση αφορά όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Gimbe Νίνο Καρταμπελότα υπογράμμισε ότι «υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω του ότι η εκστρατεία εμβολιασμού έχει ουσιαστικά σταματήσει, υπάρχει πρόβλημα σε ό,τι αφορά την επαρκή χορήγηση της τέταρτης δόσης σε ηλικιωμένους και πολίτες με χρόνια νοσήματα, σε λίγο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την εποχική γρίπη και οι προστατευτικές μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ιταλίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή