Κιμ Γιονγκ Ουν – Ερντογάν – Λουκασένκο μεταξύ των ηγετών που ευχήθηκαν στον Πούτιν για τα 70α γενέθλιά του

Κιμ Γιονγκ Ουν – Ερντογάν – Λουκασένκο μεταξύ των ηγετών που ευχήθηκαν στον Πούτιν για τα 70α γενέθλιά του

Ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος ζήτησε από τους πολίτες να αφιερώσουν δύο ημέρες προσευχόμενοι για την υγεία και την μακροημέρευση του 70χρονου Πούτιν.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν γιορτάζει σήμερα τα 70α γενέθλιά του, ενώ όμως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται προκαλώντας προβλήματα, απώλειες, δυσφορία και επικρίσεις σε βάρος της ηγεσίας του Κρεμλίνου.

Σε «εορταστικό» πνεύμα, ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος ζήτησε από τους πολίτες να αφιερώσουν δύο ημέρες προσευχόμενοι για την υγεία και την μακροημέρευση του 70χρονου Πούτιν τον οποίο «ο Θεός τοποθέτησε στην εξουσία» όπως ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά ο Κύριλλος.

Ευχές έστειλαν, επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Ιμομάλι Ραχμόν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ έστειλε θερμό χαιρετισμό μέσω βίντεο, σημειώνοντας ότι ο Πούτιν βοήθησε στην «απελευθέρωση» της Τσετσενίας από την «τρομοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT