FBI: Αδιάσειστα τα στοιχεία κατά του Χάντερ Μπάιντεν

FBI: Αδιάσειστα τα στοιχεία κατά του Χάντερ Μπάιντεν

Οι παράνομες δραστηριότητες του γιου του Τζο Μπάιντεν βρίσκονται υπό διερεύνηση από το 2018 και αρκούν για τη στοιχειοθέτηση ποινικής δίωξης

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετά είναι τα στοιχεία που συγκέντρωσε το FBI για τις παράνομες δραστηριότητες του γιου του Αμερικανού προέδρου, Χάντερ Μπάιντεν, που αρκούν για τη στοιχειοθέτηση ποινικής δίωξης εναντίον του, μετέδωσε χθες το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS Νews. Ο γιος του Τζο Μπάιντεν βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις ομοσπονδιακές αρχές από το 2018. Ωστόσο, κατά πόσον θα ασκηθούν διώξεις εναντίον του θα αποφασιστεί από την εισαγγελία του Ντελαγουέρ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η αρχική έρευνα των ομοσπονδιακών αρχών εστιάσθηκε στις οικονομικές δοσοληψίες του γιου Μπάιντεν στο εξωτερικό, όπου εργαζόταν σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Ουκρανία. Οι Αρχές εξέφραζαν υπόνοιες σχετικά για το αν δήλωνε ειλικρινώς τα εισοδήματά του. Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι με αναληθή βεβαίωση αγόρασε το 2018 όπλο. Παρότι βιβλίο που κυκλοφόρησε πέρυσι αναφέρει ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είχε παραδεχθεί πως εκείνη την εποχή έκανε περιστασιακή χρήση κοκαΐνης, το είχε αρνηθεί σε σχετική ερώτηση της βεβαίωσης των ομοσπονδιακών αρχών, που θα του επέτρεπε την αγορά όπλου.

Οι παράνομες δραστηριότητες του γιου του Τζο Μπάιντεν βρίσκονται υπό διερεύνηση από το 2018 και αρκούν για τη στοιχειοθέτηση ποινικής δίωξης.

Ο Κρις Κλαρκ, δικηγόρος του προεδρικού γιου, σε ανακοίνωση που έστειλε στο CBS αναφέρει πως «αναμένει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα διερευνήσει διεξοδικά και θα ασκήσει διώξεις» εναντίον εκείνων που διέρρευσαν τις απόρρητες πληροφορίες για την έρευνα. Επίσης, κατήγγειλε τα δημοσιεύματα της Washington Post ως μεροληπτικά, μονόπλευρα και ανακριβή.

Συντηρητικοί κύκλοι των ΗΠΑ, εδώ και πολύ καιρό παρακολουθούν τις δοσοληψίες του Χάντερ Μπάιντεν στο εξωτερικό, καθώς πιστεύουν ότι πρόκειται για περιπτώσεις διαφθοράς. Οι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν δεσμευθεί ότι θα πραγματοποιήσουν έρευνα για τις δραστηριότητές του, εφόσον αποκτήσουν την πλειοψηφία στις ενδιάμεσες εκλογές του ερχόμενου μήνα.

Παρότι ο Χάντερ Μπάιντεν έχει παραδεχθεί κατά το παρελθόν τον ταραχώδη βίο του και τη «μεγάλη εξάρτηση από τα ναρκωτικά», τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του αρνούνται κατηγορηματικά ότι εμπλέκεται σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή