Ουκρανία: Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιφέρειες μετά τις ρωσικές επιθέσεις

Ουκρανία: Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιφέρειες μετά τις ρωσικές επιθέσεις

Παράλληλα, εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι διακοπές ρεύματος υπάρχουν και στην ουκρανική πλευρά δύο μεθοριακών περασμάτων

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αντιμετωπίζουν πολλές περιφέρειες της Ουκρανίας, μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς πολλών ουκρανικών πόλεων και της πρωτεύουσας Κιέβου νωρίτερα σήμερα.

Οι κυβερνήτες των επαρχιών του Χαρκόβου και του Σούμι, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, του Ζιτομίρ, στο βορειοδυτικό, και του Χμελνίτσκιι, στο δυτικό, ανέφεραν όλοι «διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος» στα δίκτυα κοινής ωφελείας, μετά τα ρωσικά «πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές».

Παράλληλα εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχουν και στην ουκρανική πλευρά δύο μεθοριακών περασμάτων ανάμεσα στην Ουκρανία και την Πολωνία.

Οι διακοπές αυτές σημειώνονται στα μεθοριακά περάσματα της Μεντίκα και Κορτσόβα, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters η εκπρόσωπος της πολωνικής συνοριοφυλακής Άνα Μιχάλσκα, μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σήμερα στην Ουκρανία.

Με εντολή Μόσχας το μπαράζ επιθέσεων

Σημειώνεται επίσης ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε νωρίτερα για «σκληρή απάντηση» της Ρωσίας, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, στον απόηχο της έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας το Σάββατο, την οποία χαρακτήρισε εκ νέου «τρομοκρατική ενέργεια» από την πλευρά της Ουκρανίας.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, ο Πούτιν ανέφερε, σχετικά με το μπαράζ επιθέσεων στο Κίεβο και άλλες πόλεις σήμερα το πρωί, ότι η Μόσχα πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις κατά ενεργειακών, στρατιωτικών και επικοινωνιακών υποδομών της Ουκρανίας, ως αντίποινα της επίθεσης στη γέφυρα.

«Αν οι επιθέσεις συνεχιστούν η απάντηση θα είναι σκληρή. Οι απαντήσεις μας θα είναι της ίδιας κλίμακας με τις απειλές που δεχόμαστε», σημείωσε ο Πούτιν. 

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί έχουν καταγραφεί πολλαπλές επιθέσεις στο κέντρο του Κιέβου αλλά και πολλές άλλες πόλεις της Ουκρανίας, προκαλώντας πολλούς θανάτους και τραυματισμούς, σε μια «προσπάθεια αφανισμού της Ουκρανίας» όπως δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή