Ανείπωτος πόνος και ένα θαύμα στη βόρεια Ταϊλάνδη

Ανείπωτος πόνος και ένα θαύμα στη βόρεια Ταϊλάνδη

Αρχισαν την Κυριακή στην πόλη Ουτάι Σαουάν της βόρειας Ταϊλάνδης οι βουδιστικές νεκρώσιμες τελετές για τα 22 νήπια που δολοφονήθηκαν σε παιδικό σταθμό την περασμένη Πέμπτη σε παιδικό σταθμό.

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισαν την Κυριακή στην πόλη Ουτάι Σαουάν της βόρειας Ταϊλάνδης οι βουδιστικές νεκρώσιμες τελετές για τα 22 νήπια που δολοφονήθηκαν σε παιδικό σταθμό την περασμένη Πέμπτη σε παιδικό σταθμό. Εκατοντάδες άνθρωποι συνέρρεαν όλη την ημέρα στους τρεις ναούς της πόλης, όπου βρίσκονταν τα μικρά φέρετρα, προκειμένου να τοποθετήσουν λουλούδια, κεριά, τρόφιμα και παιχνίδια και να αποχαιρετίσουν τα παιδιά.

Οι τριήμερες βουδιστικές τελετές θα ολοκληρωθούν σήμερα με την ομαδική αποτέφρωση 19 παιδιών, σε ανοικτή πυρά, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι γονείς με πολύωρη αναμονή. Κάποιες οικογένειες επέλεξαν διαφορετικούς ναούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, οι βουδιστικοί ναοί της επαρχίας δεν θέλουν να πραγματοποιήσουν νεκρώσιμες τελετές για τον δράστη της επίθεσης και αυτόχειρα και γι’ αυτόν τον λόγο η καύση της σορού του έγινε σε άλλη πόλη, περίπου 180 χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας.

Στις απογευματινές προσευχές παρέστησαν και ο πρωθυπουργός της χώρας, Πραγιούθ Τσαν-ότσα, και μέλη της κυβέρνησης.

Γλίτωσε από τη σφαγή στον παιδικό σταθμό 3χρονη που κοιμόταν σκεπασμένη με κουβέρτα.

Μέσα από τον πόνο, σε φωτεινή αχτίδα αναδείχθηκε η διάσωση ενός κοριτσιού τριών μόλις ετών που βρισκόταν στον παιδικό σταθμό την ώρα του μακελειού, όταν πρώην αστυνομικός εισέβαλε σε κατάσταση αμόκ και μαχαίρωσε μέχρις θανάτου τους συμμαθητές της. Το μικρό κορίτσι δεν πήρε είδηση από την τραγωδία που εξελίχθηκε δίπλα του, καθώς κοιμόταν σε μια γωνία της αίθουσας σκεπασμένο με την κουβέρτα του.

Η τρίχρονη Παβινούτ Σουπολγούονγκ, που όλοι φωνάζουν Αμι, συνήθως κοιμάται ελαφρά. Ευτυχώς την περασμένη Πέμπτη κοιμόταν βαριά έχοντας σκεπάσει με την κουβέρτα το πρόσωπό της. Ηταν το μοναδικό νήπιο που δεν τραυματίστηκε στην επίθεση. Η μητέρα της, κρατώντας την στην αγκαλιά, παραδέχθηκε ότι νιώθει ευγνωμοσύνη και χαρά που το παιδί της σώθηκε, αλλά και θλίψη για όλα εκείνα που χάθηκαν. Το κοριτσάκι δεν έχει καμία ανάμνηση της τραγωδίας που εξελίχθηκε δίπλα του. Οταν όλα είχαν τελειώσει, κάποιος την είδε να κουνιέται κάτω από την κουβέρτα της και την έβγαλε από την αίθουσα καλύπτοντας τα μάτια της για να μη δει τα άψυχα αιμόφυρτα σώματα των συμμαθητών της, τους οποίους ακόμη ζητάει.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και να κατεβάσει το ειδησεογραφικό βίντεο από τον τόπο της τραγωδίας όταν έγινε αντιληπτό ότι δύο δημοσιογράφοι του εισήλθαν παρανόμως στον παιδικό σταθμό και κινηματογράφησαν τον τόπο του εγκλήματος. Οπως ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του CNN, Μάικ Μακάρθι, οι δημοσιογράφοι θεώρησαν ότι είχαν άδεια εισόδου, χωρίς αυτό να ισχύει, και δεν είχαν πρόθεση να παραβούν τους κανόνες. «Μετανοούμε για την προσβολή ή τον πόνο που προκάλεσε η δημοσιογραφική κάλυψη και για την παρακώλυση του έργου της αστυνομίας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή», δήλωσε.

Οι Αρχές άρχισαν να ερευνούν το συμβάν όταν Ταϊλανδός δημοσιογράφος ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες των δύο δημοσιογράφων να σκαρφαλώνουν τον εξωτερικό τοίχο αδιαφορώντας για την αστυνομική ταινία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή