Μαλαισία – εκλογές: Υποψήφιος ηγέτης ετών… 97

Μαλαισία – εκλογές: Υποψήφιος ηγέτης ετών… 97

Αν και… 97 ετών πια, ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Μαχάτιρ Μοχάμαντ, θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη χώρα τον επόμενο μήνα.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν πρωθυπουργός για το μεγαλύτερο διάστημα των δεκαετιών του 1980 και του 1990, και έπειτα ξανά την περίοδο 2018 – 2020. Συνολικά, ο Μαχάτιρ Μοχάμαντ έχει περάσει στον πρωθυπουργικό θώκο της Μαλαισίας περί τα 24 χρόνια. Όταν μάλιστα ανήλθε για τελευταία φορά στην εξουσία το 2018, ήταν ήδη σχεδόν 93 ετών. «Η Μαλαισία απέκτησε τον γηραιότερο ηγέτη στον κόσμο», ανάφεραν τότε τα σχετικά δημοσιεύματα.

Σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια μετά, o Μαχάτιρ Μοχάμαντ ανακοίνωσε πως θα είναι ξανά υποψήφιος ενόψει των εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν θα επιστρέψει στην θέση του πρωθυπουργού σε περίπτωση νίκης της παράταξής του (BERSATU – PPBM) ή όχι.  

Με πληροφορίες από AP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή