Ρώσος αξιωματούχος: Ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ίσως φέρει Γ’ παγκόσμιο πόλεμο

Ρώσος αξιωματούχος: Ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ίσως φέρει Γ’ παγκόσμιο πόλεμο

Ο αναπληρωτής γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας μίλησε για «εγγυημένη κλιμάκωση»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τυχόν ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS σε συνέντευξή του την Πέμπτη.

«Το Κίεβο γνωρίζει καλά ότι ένα τέτοιο βήμα θα σήμαινε μια εγγυημένη κλιμάκωση στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε το TASS επικαλούμενο τον κ. Βενεντίκτοφ.

«Προφανώς, σε αυτό βασίζονται – να δημιουργήσουν επικοινωνιακό θόρυβο και να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους για άλλη μια φορά».

Ο κ. Βενεντίκτοφ επανέλαβε επίσης τη ρωσική θέση ότι η Δύση, βοηθώντας την Ουκρανία, έδειξε ότι «είναι άμεσο μέρος στη σύγκρουση».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε μια αιφνιδιαστική πρόθεση για ταχεία ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ στα τέλη Σεπτεμβρίου, αφού ο Ρώσος ηγεμόνας Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε τελετή στη Μόσχα για να ανακηρύξει τις τέσσερις μερικώς κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας ως προσαρτημένη ρωσική γη.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή