Υπ. Άμυνας ΗΠΑ: Η Ουκρανία θα συνεχίσει την αντεπίθεσή της και τον χειμώνα

Υπ. Άμυνας ΗΠΑ: Η Ουκρανία θα συνεχίσει την αντεπίθεσή της και τον χειμώνα

Η Δύση θα συνεχίσει να προσφέρει όπλα στο Κίεβο για όσον καιρό απαιτηθεί, υποσχέθηκε

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία θα παραμείνει στην επίθεση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ανακτώντας περισσότερο έδαφος που χάθηκε από τη ρωσική εισβολή, προέβλεψε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα προμήθευαν στην Ουκρανία όσα όπλα και προμήθειες χρειαζόταν για «τις δύσκολο εβδομάδες, μήνες και χρόνια μπροστά».

«Περιμένω ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα για να ανακτήσει το έδαφός της και να είναι αποτελεσματική στο πεδίο της μάχης, και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι έχουν ό,τι απαιτείται για να είναι αποτελεσματική», δήλωσε ο Λόιντ Όστιν ύστερα από συνάντηση στις Βρυξέλλες ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων από περίπου 50 χώρες που βοηθούν την Ουκρανία.

«Πιο πρόσφατα, τους είδαμε να είναι πολύ αποτελεσματικοί τόσο στα ανατολικά όσο και στα νότια, καθώς έχουν πάρει πίσω αρκετό έδαφος από τους Ρώσους, οπότε μπορούμε να περιμένουμε ότι αυτού του είδους η δραστηριότητα θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της χειμώνα», είπε.

Τα σχόλια πριν και μετά τη συνάντηση σηματοδοτούσαν ενίσχυση της διεθνούς αποφασιστικότητας να υποστηρίξει το Κίεβο ενόψει των πρόσφατων επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσίας σε στόχους αμάχων σε ολόκληρη την Ουκρανία. Η συζήτηση για ώθηση και των δύο πλευρών προς μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων, κοινή μεταξύ ορισμένων συμμάχων των ΗΠΑ στην αρχή του πολέμου, έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί.

Υπ. Άμυνας ΗΠΑ: Η Ουκρανία θα συνεχίσει την αντεπίθεσή της και τον χειμώνα-1
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν (κέντρο), και ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μίλι (αριστερά). Φωτ.: Associated Press

«Αυτή η αποφασιστικότητα ενισχύθηκε από τη σκόπιμη σκληρότητα του νέου μπαράζ επιθέσεων της Ρωσίας εναντίον των πόλεων της Ουκρανίας», είπε ο κ. Όστιν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες: «Αυτές οι επιθέσεις σε στόχους χωρίς στρατιωτικό σκοπό αποκαλύπτουν και πάλι την κακία του πολέμου που αποτελεί επιλογή του Πούτιν».

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, επικεφαλής του Κοινού Επιτελείου Επιτελείου, ο οποίος ήταν μαζί με τον υπουργό, περιέγραψε τέτοιες επιθέσεις ως «έγκλημα πολέμου σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες πολέμου».

Πηγή: The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT