Ουκρανία: Αλλεπάλληλες επιθέσεις κατά του Μικολάιβ – Θαύμα με 11χρονο αγόρι

Ουκρανία: Αλλεπάλληλες επιθέσεις κατά του Μικολάιβ – Θαύμα με 11χρονο αγόρι

Το παιδί βγήκε σώο από τα συντρίμμια πολυκατοικία έξι ώρες μετά το ρωσικό πλήγμα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος του ουκρανικού λιμανιού του Μικολάιβ, Ολεξάντρ Σένκεβιτς, δήλωσε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η πόλη βομβαρδίστηκε μαζικά κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη.

«Ένα πενταώροφο κτίριο κατοικιών χτυπήθηκε, οι δύο επάνω όροφοι καταστράφηκαν ολοσχερώς, οι υπόλοιποι είναι κάτω από ερείπια. Οι διασώστες εργάζονται στο σημείο”, είπε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Βιτάλι Κιμ, από το κτίριο βγήκε σώο ένα παιδί ύστερα από ώρες: «Ένα αγόρι 11 ετών βγήκε κάτω από τα ερείπια. Το παιδί πέρασε έξι ώρες κάτω από τα ερείπια. Τώρα λαμβάνει ιατρική βοήθεια. Η έρευνα συνεχίζεται για επτά ακόμη άτομα».

Σύμφωνα με τον κ. Κιμ, συνολικά το Μικολάιβ επλήγη από οκτώ ρωσικούς πυραύλους S-300.

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού της Ουκρανίας εργάζονται επί τόπου για να παράσχουν βοήθεια στον τοπικό πληθυσμό, εμπλέκονται ομάδες ασθενοφόρων, αξιωματικοί επιβολής του νόμου και ομάδες έκτακτης ανάγκης της πόλης.

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, εκτός από τη συγκεκριμένη πολυκατοικία έχουν καταστραφεί άλλα 15 σπίτια στην πόλη.

Ένα ναυπηγικό κέντρο και ένα λιμάνι στον ποταμό Southern Bug κοντά στη Μαύρης Θάλασσας, το Μικολάιβ έχει υποστεί σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου.

Πηγή: Reuters, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT