Ουκρανία: Ανασύνταξη των ρωσικών δυνάμεων βλέπει η Δύση – Σφοδρές μάχες στο Μπαχμούτ

Ουκρανία: Ανασύνταξη των ρωσικών δυνάμεων βλέπει η Δύση – Σφοδρές μάχες στο Μπαχμούτ

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να σχηματίσουν μια νέα γραμμή μετώπου, μετά την υποχώρησή τους κατά 20 χιλιόμετρα στη νότια ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνας, υπογραμμίζουν Βρετανοί αξιωματούχοι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να σχηματίσουν μια νέα γραμμή μετώπου, μετά την υποχώρησή τους κατά 20 χιλιόμετρα στη νότια ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνας, υπογραμμίζουν Βρετανοί αξιωματούχοι.

Μάλιστα, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter πως οι «σφοδρές μάχες συνεχίζονται κατά μήκος αυτής της γραμμής, ιδιαίτερα στο δυτικό άκρο της, όπου η προώθηση των ουκρανικών δυνάμεων σημαίνει πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν είναι πια πλευρικά προστατευμένες από τον ποταμό Ινχουλέτς».

Ουκρανία: Ανασύνταξη των ρωσικών δυνάμεων βλέπει η Δύση – Σφοδρές μάχες στο Μπαχμούτ-1

Σκληρές μάχες στην πόλη Μπαχμούτ

Οι φιλορωσικές δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα πως βρίσκονται προ των πυλών της πόλης Μπαχμούτ, στην οποία σημειώνονται καθημερινά ανταλλαγές πυρών. Σύμφωνα με το κανάλι των αυτονομιστών του Ντονέτσκ στο Telegram, πήραν τον έλεγχο των χωριών Οπιτνέ και Ιβάνγκραντ.

Από την πλευρά του, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε τις ρωσικές επιθέσεις στο Ιβάνγκραντ, στο Μπαχμούτ και σε χωριά που βρίσκονται νοτιότερα σ’ αυτή τη γραμμή του μετώπου.

Συνεχίζονται οι θάνατοι επιστρατευμένων

Στη Μόσχα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως πέντε Ρώσοι, που είχαν επιστρατευθεί για να πολεμήσουν στην Ουκρανία στο πλαίσιο της επιστράτευσης που διατάχθηκε το Σεπτέμβριο, έχασαν τη ζωή τους αφού εντάχθηκαν στο στρατό.

Οι ρώσοι αξιωματούχοι δεν διευκρινίζουν εντούτοις την αιτία αυτών των θανάτων ούτε πού έλαβαν χώρα.

Η υπηρεσία Τύπου της περιφέρειας του Τσελιαμπίνσκ, την οποία επικαλείται το δημόσιο ρωσικό πρακτορείο TASS, επιβεβαίωσε το θάνατο πέντε ανθρώπων καταγόμενων απ’ αυτή τη φτωχή και βιομηχανική περιφέρεια στη δυτική Σιβηρία.

«Παρέχουμε κάθε απαραίτητη βοήθεια στην οικογένεια και στους συγγενείς των πεσόντων στρατιωτών μας», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου, υποσχόμενη την καταβολή ενός εκατομμυριού ρουβλιών (16.000 ευρώ) για κάθε πεσόντα.

Χθες, Τετάρτη, ένας ρώσος βουλευτής, ο Μαξίμ Ιβάνοφ, είχε δηλώσει πως ένας επιστρατευμένος από την περιφέρεια του Τσελιαμπίνσκ πέθανε από «υπερβολική δόση» ναρκωτικών ενώ εκπαιδευόταν για να πάει να πολεμήσει.

Μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης στη Ρωσία στις 21 Σεπτεμβρίου, ο ρωσικός Τύπος και τοπικοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αναφέρει θανάτους επιστρατευμένων, κυρίως στα Ουράλια και τη Σιβηρία.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή