Κρεμλίνο: Ο TurkStream δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους αγωγούς Nord Stream

Κρεμλίνο: Ο TurkStream δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους αγωγούς Nord Stream

Ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους αγωγούς Nord Stream, δήλωσε το Κρεμλίνο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους αγωγούς Nord Stream, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από εκρήξεις τον περασμένο μήνα, δήλωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. «Έχουν διαφορετικές δυνατότητες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του δεν συζήτησαν τρόπους για την επίλυση της διένεξης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης, σύμφωνα με τον κ. Πεσκόφ. «Το θέμα της ρωσο–ουκρανικής διευθέτησης δεν συζητήθηκε», μετέδωσε το Ria Novosti επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε νωρίτερα στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία είναι η πιο αξιόπιστη οδός για την ανακατεύθυνση των προμηθειών φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε σήμερα, Πέμπτη, κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, την πρόταση που είχε διατυπώσει χθες, Τετάρτη, για δημιουργία ενός μεγάλου κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, προκειμένου να στραφούν προς τα εκεί, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, οι ροές από τους δύο αγωγούς Nord Stream.

Από την πλευρά του, ο κ. Ερντογάν δεν τοποθετήθηκε για την επιθυμία του Ρώσου ομόλογού του να δημιουργηθεί ένας κόμβος φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος περιορίστηκε να πει ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη Μόσχα για την εξαγωγή ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων σε φτωχές χώρες.

Με πληροφορίες από REUTERS 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή